BIST Piyasa Beklentisi

28.03.2016

Piyasa Beklentisi

Cuma gününe hafif alıcılı başlayan BİST 100 endeksinde Yurt dışı piyasaların kapalı olması nedeniyle düşük işlem hacmi ile dar bantta bir seyir izlenirken, Perşembe günü kapanışının sadece 2 puan üzerinde günü tamamladı. Bankacılık endeksi %0.51 oranında yükseliş ile kapanırken, sanayi endeksi ise %0.20 oranında daha sınırlı yükseliş ile günü tamamladı. Dolar/TL'de ise %0.17'lik sınırlı değer kaybı ile 2.8715'den kapandı.
Geride bıraktığımız haftanın son işlem gününde, ABD'den PCE ve büyüme verilerinin son tahminleri takip edilmişti. "Nihai veri" olarak da kabul edilen söz konusu datalar, bir miktar negatif algılandı. Büyüme %1,4 ile beklentilerin üzerinde kalırken, manşet kişisel tüketici harcamaları %2,4 ile tahminleri aştı. Çekirdek veri ise %1,3 ile beklentiler dahilinde geldi. Söz konusu veri ile beraber seans sonuna doğru piyasaların bir miktar eksiye döndüğünü izledik. Yurtiçinde ise ekonomik güven endeksi 78,27 ile bir önceki ayın üzerinde bir performans sergiledi ve ekonomiye olan güvenin güçlendiğine işaret etti.
Yeni haftanın gündemi ise yoğun ve önemli akışlara sahip. Bugün aylık bazda kişisel gelirler ve tüketici harcaması endeksleri açıklanacak. Haftanın kalanındaki en önemli gündem maddeleri ise yurtiçinde Perşembe saat 10:00'da açıklanacak olan GSYH büyüme ve Dış Ticaret Dengesi verileri olacak. Cuma günü ise ABD'de açıklanacak Tarım Dışı İstihdam verileri, Nisan ayına ilişkin ilk fiyatlamalara baz teşkil edecektir. Haftanın kalanında ise Salı günü Fed Başkanı Janet Yellen'in konuşması ve Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti, Perşembe günü PPK toplantı tutanakları ve Cuma günü Avrupa ve ABD'den gelecek İmalat PMI verileri yakından izlenecek diğer veriler olarak karşımıza çıkıyor. Hafta boyunca Fed başkanlarından gelecek olan açıklamalar, Nisan ayında olası faiz artışına ilişkin yapılan vurgunun artmasıyla beraber bir kat daha önem kazanmış durumdadır.
Yeni haftada Avrupa borsalarının bir kısmının (Almanya ve Fransa) Paskalya ertesi tatili nedeniyle kapalı olduğunu görüyoruz. Paskalya sonrası Asya borsaları karışık fiyatlamalar görülürken, ABD vadelileri ise hafif artıda. Çin ve Japonya'nın alıcılı izlediği Asya borsalarının kalanında satıcılı bir seyir hakim. Hong Kong ise kapalı. Özetle küresel borsalar tatil dönüşü bir yön arayışında görünüyor. Bu noktada TL'nin yatay hareketi ve bir önceki günün oldukça sınırlı kapanışı, yeni hafta başlangıcı için yatay bir açılış ihtimalini güçlendiriyor.
Yatay başlangıçla beraber gün içi işlemlerde 80.900-82.000 aralığı ilk destek-direnç bandı olarak izlenecek. Saatlik grafiklerdeki zayıflama güç kaybının artabileceğine işaret ediyor. Bu nedenle 80.900 altında gevşeme hız kazanabilir. 82.000'in üzerinde ise 82.400 ve 83.500 seviyeleri sırasıyla üst dirençler olacaktır.

Bugün Açıklanacak Veriler

15:30 ABD Kişisel Gelirler Şub. (Bekl: %0,1)
15:30 ABD Kişisel Giderler Şub. (Bekl: %0,1)
15:30 ABD PCE Fiyat Endeksi-Aylık Şub. (Bekl: -%0,1)
15:30 ABD PCE Fiyat Endeksi-Yıllık Şub. (Bekl: %1,0)
15:30 ABD Çekirdek PCE Fiyat Endeksi-Aylık Şub. (Bekl: %0,2)
15:30 ABD Çekirdek PCE Fiyat Endeksi-Yıllık Şub. (Bekl: %1,8)
17:00 ABD Bekleyen Konut Satışları-Aylık Şub. (Bekl: %1,1)
17:00 ABD Bekleyen Konut Satışları-Yıllık Şub. (Bekl: -%0,4)
17:30 ABD Dallas Fed İmalat Aktivite End. Mar. (Bekl: -26,5)
Almanya ve Fransa borsaları "Paskalya Ertesi" nedeniyle kapalı.

Yukarı