BIST Piyasa Beklentisi

25.12.2015

Piyasa Beklentisi
Dün Noel nedeniyle neredeyse tüm yurtdışı piyasaların kapalı olduğu günde oldukça zayıf hacimli hareketlerle yatay bir seyir izleyen BIST-100 endeksi sadece 6 puan yükselişle 74.050 seviyesinde günü tamamladı. BIST-100, 1.95 mlr TL ile 7 Eylül'den bu yana (yarım gün işlemler hariç) en düşük günlük hacmini gerçekleştirdi. Bankacılık ve sanayi tarafının da günlük değişimleri oldukça sınırlı kaldı.

Dün ABD'de açıklanan Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları 267 bin kişi ile beklentileri aşamadı. Bunun dışında herhangi bir veri açıklanmazken, sabah saatlerinde açıklanan verilere göre Japonya'da enflasyon yıllık %0.1 ile üç aylık düşüş seyrini sonlandırdı. ABD ve Avrupa piyasalarının kapalı ve az sayıda borsanın açık olduğu "Noel Ertesi"nde ise açıklanacak herhangi bir veri bulunmuyor.

Sabah saatleri itibarıyla hafif geri çekilen bir Dolar endeksi (DXY) ve güçlenen bir Euro/Dolar paritesi ile gün başlangıcında karşı karşıyayız. TL'nin değerini koruma seyri sürerken, Asya piyasaları karışık seyrini sürdürüyor .Çin bir önceki kayıplarını telafi ederken, Japonya borsası bir miktar geri çekilmekte.

Teknik olarak, yatay başlangıç beklediğimiz endekste 73.800 desteği önemini korumaktadır. Bu değsteğin üzerinde hareket ettiğimiz günde kanal desteği konumunda da olan 73.800'ün altında gevşemenin hız kazandığını görebiliriz. 74.500 ise ilk direnç noktası olarak karşımıza çıkıyor.

Bugün Açıklanacak Veriler
Bugün açıklanacak herhangi bir veri bulunmamaktadır.

Yukarı