BIST Piyasa Beklentisi

11.02.2015

Dün pozitif açılış sonrasında günün ilk saatlerinde 85.367 seviyesine kadar yükselen BİST 100 endeksinde tepki denemeleri zayıf kaldı ve günü ortasından sonra artan satışlar ile hızla değer kaybeden endeks günü %1.72 oranında değer kaybı ile 83.116 seviyesinde kapadı.

Borsa İstanbul'da negatif ayrışmanın sürdüğü bir süreçten geçmeye devam ediyoruz. İç siyasi gündemin yarattığı tedirginliğin yansıması olarak Dolar/TL'de 2.5045 ile yeni tarihi zirve oluşurken, kurlarda yaşanan bu gelişme BİST 100 endeksinde satış baskısının devamına neden oluyor.

Yurtdışı piyasalarda Yunanistan kaynaklı belirsizlik ve Rusya-Ukranya cephesinden gelen açıklamalar, küresel piyasalarda güvenli liman konumunda olan Dolar'a yönelime ve Dolar endeksinin 94 seviyesinin üzerinde kalmasına neden oluyor. İç gündemin de yarattığı baskı, içerde Dolar kurunda yükseliş trendinin devam etmesine neden olan bir diğer unsur olarak eklenebilir.

Bugünün en önemli verisi ise saat 10'da açıklanacak olan Cari İşlemler Dengesi verisi olacak. Piyasa beklentisi -6.7 Milyar USD olan verinin beklentilerin altında gelmesi halinde, endeks üzerinde son günlerde etkili olan baskının devamı görülecektir.

Asya borsalarında bugünde karışık seyrini sürüyor. ABD vadelileri ise bu saatler itibariyle %0.05 oranında hafif ekside seyrederken, Avrupa borsalarının ise hafif pozitif açılması bekleniyor.

Endekse teknik olarak baktığımızda ise dün itibariyle yükselen trend desteğinin altında kapanışın gerçekleşmesini olumsuz buluyoruz. Diğer yandan 100 günlük ortalamanın da altına kayılması diğer olumsuz unsur olarak karşımıza çıkıyor. Bu güne hafif tepki alımları ile başlamasını beklediğimiz endeksin 83.700 seviyesinin üzerinde çıkamaması halinde gevşeme eğilimin önümüzdeki günlerde devamını görebiliriz.

Bugün Açıklanacak Veriler
TR EREGL 4Ç2014 bilançosu
09.45 Fransa Cari İşlemler Dengesi (Bekl: -0.1 mlr €)
10.00 TR Cari İşlemler Dengesi (Bel: -6.7 mlr $)
14.00 ABD Haftalık MBA Mortgage Başvuruları
15.00 ABD FED/Fisher Konuşması
21.00 ABD Aylık Bütçe Beyanı (Bekl: -10 mlr $)
TR Hazine Tahvil itfası (11.4 mlr TL)

Yukarı