Basından Seçme Haberler

28.08.2015
  • FED/George, "Zaman zaman volatilite görmeyi beklememiz gereken bir periyottayız. Bir belirsizlik dönemindeyiz. Çin ve küresel büyüme ile ilgili sorular var. Bunun para politikası için ne anlama geldiği bence net değil. Bu bir komplikasyon ve takip ediyoruz. Dolayısıyla Fed, Eylül toplantısında koşulların nasıl göründüğüne bakmak zorunda kalacak" dedi.*BloombergHT. Mester ılımlı faiz artışına hazır olunduğunu söyledi.ABD'de ikinci çeyrek büyümesi yüzde 3,7 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti.*NTVPara.
  • ECB/Coeure, Euro Bölgesi'nin sadece sabit bir kur sistemi olmadığını bunun geri dönüşü olmayan proje olduğunu söyledi. Coeure, Avrupa'da parasal birliğin ekonomik ve siyasi farklılıkları gideremedikçe noksan kalmaya devam edeceğini, gerektiği gibi kazançlı olmayacağını ve tekrarlanan kriz riskleriyle karşı karşıya olmayı sürdüreceğini kaydetti.*BloombergHT.
  • Japonya'da perakende satışlar Temmuz'da yıl bazında %1.6 ile beklentinin üstünde oldu. Tüketim harcamaları yıl bazında %0.2 daralarak artış beklentilerini karşılamadı.
  • Çin Merkez Bankası'nın bir yetkilisi, "Küresel piyasalardaki oynaklıktan yuan devalüasyonu sorumlu tutulmamalı, Fed faiz artırmayı ötelemeli" açıklamasını yaptı. Çin sanayi karları yılın ilk yedi ayında yıl bazında %1 geriledi. Temmuz ayında gerileme %2.9 oldu.
  • JCR, Türkiye'nin BBB- notunu teyit etti. Moody's Türkiye'deki erken seçimin kredi notu için negatif olduğunu belirtti. "Jeopolitik risklerin arttığı ve gelişmekte olan piyasalarda riskten daha fazla kaçınıldığı bir ortamda, politika eylemsizliği finansal istikrarsızlığa neden olabilecek dış şoklara ilişkin riskleri artırıyor" denildi.*BloombergHT.
  • Erdoğan saat 17.45'te Davutoğlu ile görüşecek. Davutoğlu genişletilmiş il başkanları toplantısında saat 11.00'da konuşacak ardından saat 19.30'da MYK ve MKYK ile bir araya gelecek.
  • Kamu bankalarının batık kredilerini, özel bankalar gibi satabilmesinin önü açılıyor. Üç kamu bankası TMSF'nin kuracağı Varlık Yönetim Şirketi'ne satış yapabilecek.*Sabah.
  • 2015-2016 eğitim yılının ikinci yarısında haftada 3 gün süt dağıtımı devam edecek.
  • Socar Türkiye'nin CEO'su Kenan Yavuz, "Socar Türkiye,TANAP'ın yüzde 7'sini satın alacak" açıklaması yaptı. Yavuz, "Goldman Sachs'ın yüzde 13 Socar Türkiye hissesi 2020-2021'de satışa sunulacak" dedi.*BloombergHT.
  • Petrol fiyatının 6 yılın en düşük seviyesinde seyretmesi ile birlikte üreticiler borçları ödeyebilmek için yarım trilyon dolara ihtiyaç duyuyor. Bazıları hayatta kalamayabilir.*BloombergHT.
Yukarı