Basından Seçme Haberler

27.08.2015
  • FED/Dudley, "Şu anda, benim perspektifimden, Eylül ayındai FOMC toplantısında normalleşme sürecine başlama kararı, birkaç hafta öncesine göre, daha az zorunlu görünüyor" dedi. Dudley ayrıca, uygulanacakpolitikaları belirleyen FOMC'un bu sene faiz artırımına gidebilmesini umduğunu sözlerine ekledi.*BloombergHT. BoJ/Kuroda FED'in faiz artışı dünya ekonomisi için iyi olacağını söyledi.
  • Fransa'da işsizlik geçtiğimiz ocak ayından bu yana ilk kez geriledi. Avrupa'nın ikinci büyük ekonomisi son iki sene içerisinde 0,6 oranıyla en yüksek büyümeyi yakaladı. Ancak uzmanlar istihdamın artması için büyüme oranının en az 1,5'e yükselmesi gerektiğini belirtiyor.*Euronews.
  • S&P, "Çin hisse senedi piyasalarındaki düzeltme, şirket karlılıklarındaki azalma göz önüne alındığında sürpriz değil" dedi.*BloombergHT.
  • Moody's Brezilya'nın notu için olumsuz mali durumu yansıttığını belirtti ve kamu harcamalarının süreceğini ekledi.
  • Erdoğan, "Şu anda faizimiz, bulunduğu noktadan aşağıya gelmesi lazım. Niçin? Yatırımları artırmamız gerekiyor" dedi.*BloombergHT. Shearing geçtiğimiz yıl yüzde 2.9 büyüyen Türkiye için şunları söyledi: ''Siyasi açmazın büyümesiyle gerekli politika değişikliklerinin yapılma ihtimalini azaltırken, sıkıntılı bir düzeltmeye girilme ihtimalini artırıyor. Ekonomi yavaşlayacak ve finans krizinden bu yana yürütülen çok gevşek politikaların bedelini ödeyecek.''*BloombergHT.
  • Yabancı yatırımcı, gelişen piyasa varlıklarına olan güvenin azalması ile bu yıl 4.5 milyar dolarlık Türk tahvili satış yaptı ve bu rakam artabilir.*BloombergHT.
  • BTK Başkanı Sayan, "2,3 milyar euro artı KDV asgari bedelle çıkılan ihalede, yaklaşık 3 milyar 356 milyon euro artı KDV ile toplamda 3 milyar 960 milyon euroluk değere ulaştık" dedi. Netgsm YKB Öcal, "4,5G yetkilendirme ihalesi iptal edilmeli. Mahkemeye müracaatlarımızı yaptık, süreç devam ediyor" dedi.*BloombergHT. MOBİSAD Başkanı Sinan Ekşi, 4,5G ihalesinde şartnamenin hukuka uygun olduğunu belirtti.*NTVPara. Türkiye'deki mevcut fiber altyapının 4.5G teknolojisinin tam kapasiteyle kullanılması konusunda yetersiz olacağı noktasında eleştiriler yapılıyor.*Dünya.
  • Fikri Işık, yerli otomobile ilişkin 3 prototipin şu anda TÜBİTAK'ta hazır olduğunu ve test çalışmalarının dün itibarıyla başladığını bildirdi.*NTVPara.
  • Çin ekonomisindeki yavaşlamaya bağlı olarak hem hava hem de deniz taşımacılığı sancılı bir süreç geçiriyor. 21 küresel ticaret rotasında navlun kasım ayından bu yana yüzde 27 düştü.*Dünya.
  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, 2015'in ilk yarısında elektrik üretimine 10 milyar lira yatırım yapıldığını ve enerji sektörüne 4,5 milyar dolarlık doğrudan yatırım sağlandığını açıkladı.*Dünya.
  • TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, "İnşaatlarda 80 liralık maliyet kur nedeniyle 115 liraya çıktı. Piyasada konut talebi düşüyor" dedi.*Hürriyet.
Yukarı