Basından Seçme Haberler

11.08.2015
  • FED/Lockhart, "Toparlanmadaki iyileşme ve ekonominin son dönemdeki durumundan dolayı, karar alımında aylık verilerin kesin bir faktör olması gibi bir niyetim yok" değerlendirmesinde bulundu. Fischer, ABD'de inatçı bir biçimde düşük seyreden enflasyonun, ekonominin tam istihdama yakın seyretmesi ile birlikte, devam etmeyeceğini söyledi.*BloombergHT.
  • Yunanistan Maliye Bakanı Çakalatos, müzakerelerin oldukça iyi gittiğini ve yakında bir anlaşma sağlanacağı konusunda iyimser olduğunu söyledi. Yunanistan kurtarma paketi görüşmelerinin yarın sonuçlanmasını umut ediyor.Yunanistan ve kreditörler 2015 faiz dışı fazla hedefini sıfır olarak belirledi. Ekonominin yüzde 2.1 ile yüzde 2.3 arasında daralmasını bekliyorlar.*NTVPara.
  • Çin, ihracattaki sert düşüşün ile birlikte para birimi yuanda son 20 yılın en hızlı devalüasyonunu gerçekleştirdi ve Mart ayından bu yana fiili dolara endeksli seyri sonlandırdı. Çinli liderler, Çin Merkez Bankası'nı büyümeye yönelik kamu programlarına dolaylı destek vermeye yöneltiyor.*BloombergHT.
  • Ömer Çelik, Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'nun, Perşembe ya da Cuma günü yeniden biraraya gelerek koalisyon kurup kurmama konusunda nihai kararlarını vereceklerini açıkladı.*Reuters.
  • Et ve Süt Kurumunun aldığı karar doğrultusunda, mağazalarındaki ürünler ortalama yüzde 5 indirimli satılmaya başlandı.*BloombergHT.
  • Türkiye'nin yerlileşme ve savunma sanayiini geliştirme çabalarının başlamasının ardından, her yıl ihracatını artıran savunma ve havacılık sektöründe ilk kez ihracat düşüşü belirdi.*Dünya.
  • Rusya'dan gelen turist sayısında yaşanan yüzde 25'lik azalmaya karşın, aynı dönemde Almanya'dan gelenlerin sayısında yüzde 11'lik artış oldu.*Dünya. DW Türkçe'ye konuşan turizmciler, "Bu yıl toplam kaybımız 5 milyar doları aşacak" diyor.*Hürriyet.
  • Yabancı yatırımcılar Türk şirketlere ortak olurken, Türkler de yurtdışına açılıyor. Turkcell Lübnan'da ihaleye giriyor. Doğuş, İtalyan Kiko'yu getirdi. Yabancılar tüm negatif algı çabalarına rağmen Türkiye'ye yatırım planlarını ertelemedi. Yıl sonuna kadar 250 birleşme ve satın almanın tamamlanması bekleniyor.*Sabah.
Yukarı