Basından Seçme Haberler

10.08.2015
  • ABD'de istihdam verisinin 200.000'in üstünde gelmesi, Fed'in faiz artıracağına dair beklentileri kuvvetlendirdi.*BloombergHT.
  • Delegeler, bu hafta, Avrupa Merkez Bankasına 20 Ağustos günü yapılması gereken borcun ilk dilimi olan neredeyse 3 milyar Euro' luk tahvil ödemesini kaldıracak olan finansman programını sonuçlandırmak için Atina'da görüşecekler.*BloombergHT. Yunanistan'ın borç kriziyle ilgili üçüncü yardım programının pazarlığı sürüyor. IMF ek yardım için borç affını şart koşarken, Avrupa Birliği borçların yeniden tıraşlanmasını ret ediyor.*Hürriyet.
  • Rusya'nın yaptırımlara karşılık bu ülkelerden yapılan gıda ihracatına koyduğu sınırlamalar Avrupalı üreticiyi vurdu.*Euronews.
  • Çin'in ihracatı Temmuz ayında beklentiden fazla geriledi. Bu duruma güçlü yuan ve Avrupa Birliği'nden gelen düşük talebin sebep olduğu ifade edilirken, Başbakan'ın üstünde oluşan büyümeyi dengeli hale getirme noktasındaki baskı arttı. Çin hükümeti büyümeyi destekleyecek özel tahvil ihraçları gibi önlemler açıklasa da, rezerv para birimi olması istenen yuanı zayıflatmak göze alınamıyor.*BloombergHT. Çin Merkez Bankası yükselen borçlar konusunda uyarıda bulundu.*NTVPara.
  • Moody's, Türkiye'nin Baa3 olan kredi notunu ve 'negatif' görünümünü değiştirmedi.*NTVPara. S&P'den yapılan açıklamada iki aydır hükümet kurulamasının ortaya çıkardığı siyasi belirsizliğin Türk ekonomisinde büyümeyi olumsuz etkileyeceği ifade edilirken, şiddet olaylarının olumsuz etkilerine işaret edildi.IMF Türkiye Kıdemli Daimi Temsilcisi Srikant Seshadri, Türkiye'nin uzun dönemli geleceğinin parlak olduğuna inandığını belirtti.*BloombergHT.
  • Davutoğlu saat 11.00'daki Bakanlar Kurulu toplantısı ardından saat 18.00'da istikşafi görüşmelerinin ardından Kılıçdaroğlu ile değerlendirmede bulunacak.
  • Ülke genelindeki havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısı (direkt transit dahil) bu yılın temmuz ayında yüzde 16 artışla 19 milyon 753 bin 461, 7 aylık dönemde ise yüzde 8,8 artışla 100 milyon 801 bin 440 oldu. Temmuz ayı itibarıyla havalimanlarındaki toplam uçak trafiği, geçen yılın temmuz ayına göre iç hatlarda yüzde 17,4 artarak, 81 bin 490'a, dış hatlarda yüzde 7,9 artarak, 71 bin 66'ya toplamda yüzde 12,8 artarak, 152 bin 556'ya yükseldi.*BloombergHT.
  • Perakende satış hacmi, haziranda aylık bazda yüzde 0,2, yıllık bazda ise yüzde 3,7 artış gösterdi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, haziranda bir önceki aya göre yüzde 0,2 yükseldi. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 1, otomotiv yakıtı hariç gıda dışı satışlar yüzde 0,1 arttı, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 0,5 azaldı.*BloombergHT.
  • AVM Endeksi verileri ikinci çeyrek bazında da geçtiğimiz yılın ikinci çeyreği ile karşılaştırıldığında yüzde 14.4 oranında artış gösterdi. Ciro endeksi Haziran 2015 döneminde 2014 Haziran ayına göre yüzde 4.9 artarak 171 puana ulaştı.*Milliyet.
  • TOKİ Başkanı Turan, gelecek yıl asgari 60-70 bin konut inşa etmeyi hedeflediklerini açıkladı.*NTVPara.
  • Davutoğlu, enflasyon oranının üzerinde artış gösteren tüm gıda fiyatlarının yakından takibi ve gerekli tedbirlerin alınması talimatını verdi.*NTVPara.
  • Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, yerli otomobil çalışmalarına ilişkin, binek modellerin bu ay içinde tanıtılacağını söyledi.*NTVPara.
  • Kliksa.com Genel Müdürü Safkan, "Satışlarımız mevcut hızla devam ederse, bu yıl 2014'e göre 2 kat klima satışı gerçekleştirmiş olacağız" dedi.*NTVPara.
  • Buğdayda arz fazlası olursa belki bir miktar ihracat bile gündeme gelebilir" diyen TMO Genel Müdürü Mesut Köse, ağustos ortasında mısır hasatının başlayacağını, mısırda alım kotası koymayacaklarını, üreticinin getireceği tüm ürünü alacaklarını söyledi.*Dünya.
  • Yılın ilk 7 ayında Amerika'ya ihracat yüzde 81 arttı. Amerika, ihracat artış hızında Türk otomotiv sanayisinin ana pazarı AB'yi solladı.*Sabah.
Yukarı