Basından Seçme Haberler

18.06.2015
  • Fed yetkililerinin "kırılgan ekonomi" vurgusu yapması faiz artırımlarının yavaş bir patika izleyeceği anlamına geliyor. Politika yapıcıların tahminlerinin medyanı yıl sonuna kadar iki faiz artırımı olacağına işaret ederken, 2015 yılında bir faiz artırımına gitmenin yeterli olacağını düşünen yetkililerin sayısı arttı. Yetkililer 2016 yılı için sıkılaştırmada yavaş bir yaklaşım izlenmesini destekliyorlar.*BloombergHT.
  • FED/Yellen istihdam maliyet endeksinde ivmelenme olduğunu ve ortalama saatlik ücretlerin "umut sinyali" verdiğini söyledi.*BloombergHT.
  • Euro Bölgesi enflasyonu, Mayıs ayında yıllık bazda yüzde 0,3 artarak beklentileri karşıladı. IFO enstitüsü, Almanya'ya ilişkin 2015 büyüme tahminini için yüzde 1,5'ten yüzde 1,9'a yükseltti.*BloombergHT.
  • Weidmann siyasi görüşmelerin kesin başarısızlığı durumunda ECB'nin finansal yardım sağlayamayacağını söyledi. Yunanistan Maliye Bakanı Eurogroup toplantısında anlaşma beklemiyor. Geçtiğimiz iki yılda iki kez sermaye enjeksiyonu alan Yunan bankaları, resesyonun batık kredilerden kaynaklanan kayıpları artırması ile üçüncü bir enjeksiyona ihtiyaç duyabilir. Almanya Maliye Bakanı, Yunanistan ile anlaşma sağlanmamasına hazırlanmaları gerektiğini söyledi.*BloombergHT. Yunanistan Merkez Bankası Başkanı imzasını taşıyan ve Parlamento'ya iletilen yıllık raporda hükümetin kreditörlerle sürdürdüğü görüşmelerden sonuç çıkmaması durumunda, Yunanistan'ın sadece para birliğinden değil AB'den de çıkmasına yol açabileceği, Komşu'nun Balkanlar arasında yoksul bir ülke haline dönüşebileceği tahminlerine yer verildi.*Sabah.
  • BoE son toplantı tutanaklarında, enflasyona yönelik kısıtların ortadan kalkmaya başladığına ve ücret artışlarının ivmelendiğine vurgu yaptı.*BloombergHT.
  • Rusya Maliye Bakanı Yunanistan'a herhangi bir mali yardımın mümkün olmadığını söyledi.
  • TÜİK'in inşaat ciro ve üretim endeksleri birinci çeyrek verilerine göre, inşaat sektöründe ciro yüzde 6.6 ve üretim de yüzde 0,1 arttı. İnşaat sektöründe, geçen yılın aynı döneminde üretim yüzde 1.1 ve cirolar da yüzde 16.1 artmıştı.*Milliyet.
  • Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından yürütülen ve ana yüklenicisinin TUSAŞ olduğu Özgün Helikopter Projesi kapsamında geliştirilen hafif sınıf helikopterlerde Rolls-Royce ve Honeywell ortaklığıyla geliştirilen Light Helicopter Turbine Engine Company (LHTEC) CTS800 motorları kullanılacak.*Sabah.
  • EPDK'nın, seçimden hemen sonra elektrik zammına hazırlandığı iddia ediliyor. Buna göre zamlar 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak. Elektrik ve doğalgaza uygulanacak zammın en önemli gerekçelerinden biri dolar kurunda yaşanan artışın enerji sektörüne getirdiği yüklü maliyet olarak ifade ediliyor.*Zaman.
Yukarı