Basından Seçme Haberler

25.06.2014
  • FED/Plosser ekonominin hedeflere beklenenden hızlı yaklaştığını ve faiz artırım planının öne çekilebileceğini söyledi. Dudley "2015'in ortasında faiz artışı tahminleri kulağa makul geliyor." dedi. Dudley işsizlik oranının faiz artırımından önce daha da gerileyebileceğini belirtti. Williams ekonominin sağlıklı hareket ettiğini ve faizlerin 5 yıl boyunca yükseleceğini söyledi.
  • ABD'de birinci el konut satışları Mayıs ayında 22 yılın en dik artışını kaydederek, sektörün yılın başında yaşadığı kötü hava koşulları kaynaklı düşüşten toparlandığına işaret etti. ABD'de tüketici güveni Haziran ayında beklentinin üzerinde artış gösterdi. ABD'de konut fiyatları beklentinin altında artarak, son bir yılın en düşük yükselişini gösterdi.*BloombergHT.
  • ABD'de stres testinden kalan 4 büyük bankaya 5 Ocak 2015'e kadar süre tanındı.*CNBCE.
  • Almanya'da iş dünyası güven endeksi Haziran'da beklentinin üzerinde geriledi.*BloombergHT.
  • BoE Başkanı Carney, faiz oranlarının artırılmasından önce politika yapıcıların daha fazla ekonomik yavaşlama bekleyebileceğini söylerken, atılacak bir artırım adımının ekonomik verilere dayanarak yapılacağını tekrarladı. Carney'in yorumlarının faiz oranı artışı için bir aciliyet olmadığını ortaya koyması sonrasında sterlin gerilerken, yatırımcılar faiz oranı artışı tahminlerini aşağı çekti.*BloombergHT.
  • Hedge fonlar, Arjantin'in temerrüde düşmüş tahviller için ödemeyi erteleme talebine karşı çıktı
  • Fitch Ratings İş Bankası, Garanti Bankası ve Akbank'ın kredi notunu BBB'den BBB-'ye düşürürken, uzun vadede görünümleri durağan olarak belirledi.*BloombergHT.
  • Reel Kesim Güven Endeksi, haziran ayında bir önceki aya göre 2,6 puan azalarak 110,7 puan oldu. İmalat sanayi kapasite kullanım oranı haziran ayında yüzde 75,3 ile son 6 ayın en yüksek seviyesine ulaşırken, kapasite kullanımı oranı haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre değişmeyerek yüzde 75,3 oldu.*BloombergHT.
  • Başbakan Yardımcısı Atalay, çözüm sürecinin bir çerçeve yasasının çıkarılması için yapılan çalışmaların tamamlandığını söyledi.*Dünya.
    İSO 500'de borç/özkaynak oranı %132.4 ile son 10 yılınzirvesine ulaştı. Faiz ve kur artışı kârlılığı aşağı çekti.*Dünya.
  • UNCTAD Dünya Yatırım Raporu'na göre 2013 yılında tüm dünyada Uluslararası Doğrudan Yatırımlar (UDY) 1.45 trilyon dolar olarak gerçekleşti. Türkiye 12.9 milyar dolarla dünya sıralamasında 22'inci, gelişmekte olan ülkeler arasında ise 11'inci sırada yer aldı. 2012 yılına göre yatırımlarda 300 milyon dolarlık bir azalma gerçekleşirken, Türkiye dünya genelindeki UDY'den aldığı yüzde 0.9'luk payı ile sıralamadaki yerini korudu. Yatırımcı ülke olarak da ön plana çıkan Türkiye; 2013'te, 3.1 milyar dolarlık dış yatırım yaparak, en fazla yatırım yapan 39'uncu ülke oldu.*Dünya.
  • Akaryakıtta tavan fiyat zirvesi dün Ankara'da gerçekleşti. EPDK, sektör patronlarını Ankara'ya çağırarak, "Fiyatlarınız yüksek, 4 kuruş indirim yapın" diyerek aksi halde tavan fiyat kararı alınacağı mesajını verdi.*Sabah.
Yukarı