Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    TUPRS – TUPRS Batman rafinerisini Haziran-Temmuz döneminde 2 ay kapatma kararı aldı. Şirketten yapılan açıklamada, artan ürün stokları sonucu olarak Batman rafinerisinde üretimi durdurma kararı alındığı belirtildi. Batman rafinerisi yıllık 1.4 milyon ton üretim kapasitesi ile toplam şirket kapasitesinin yaklaşık %5’lik bölümünü oluşturmaktadır. Karlılığa katkısı kısıtlı olan rafinerinin durdurulmasının hisse üzerindeki etkisi hafif negatif olarak değerlendirilebilir.
    Gıda Perakende – Sabah gazetesinin haberine göre Süpermarketlere yönelik düzenleme çalışmasının hızlandırılması planlanıyor. Hafta sonu basında çıkan haberde, süpermarket düzenlemesinin hayata geçirilmesi için çalışmaların hızlandırılmasının planlandığı belirtiliyor. Düzenlemede 1500 m2’den küçük zincir market şubelerinde sigara, elektronik eşya, mobilya gibi bazı ürünlerin satışına kısıtlama getirilebileceği, ayrıca yeni mağaza açılışlarında ana caddelerde 2 km mesafe kuralı ve Pazar günleri daha geç açılma gibi kuraların olabileceği belirtilmekte. Sektörde benzer haber akışı uzun yıllardır yer alsa da, düzenlemelerin bu sefer hayata geçip geçmeyeceği bize göre halen belirsizliğini korumakta. Yasak konusu Ürünler genel olarak market ciroları içinde %10 civarında paya sahip. Geleneksel perakende kanalını teşvik edecek olası düzenlemeler sektör için risk teşkil edebilir, fakat bu aşamada haber akışı takip edilecektir.
    BMSCH – BMS ÇELİK HASIR SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ait 15.5 milyon adet pay yarın 4.87 TL fiyattan halka arz edilecek.
    GWIND – Şirketin Mersin Mut’ta yer alan 67.7 MWm / 51 MWe kurulu güce sahip olan RES santralinin EPDK’dan alınan izin dahilinde kurulu gücü 62.7 MWm / 56.85 MWe olarak gerçekleşti ve geçtiğimiz hafta devreye alındı. Söz konusu artışın Mersin santralinde üretime %10’luk katkı sağlaması bekleniyor.
    PEKGY – Şirket sermayesi yarın 253 milyon TL’den %400 oranında bedelli olarak 1.01 milyar TL artışla 1.27 milyar TL’ye yükseltilecek.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları – VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv

    Nakit Temettü Haberleri –
    AGHOL – Şirket bugün pay başına brüt 0.16 TL temettü ödeyecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 23.02 TL. Temettü verimi %0.71
    GENTS – Şirket bugün pay başına brüt 0.06 TL temettü ödeyecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 4.85 TL. Temettü verimi %1.32
    OYAYO – Şirket bugün pay başına brüt 0.05 TL temettü ödeyecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 7.64 TL. Temettü verimi %0.69
    SISE – Şirket bugün pay başına brüt 0.16 TL temettü ödeyecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 7.77 TL. Temettü verimi %2.10
    VESBE – Şirket bugün pay başına brüt 1.40 TL temettü ödeyecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 49.35 TL. Temettü verimi %2.84

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – IHLAS, OLMIP


Yukarı