Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    KARSN – Karsan daha önce ilan ettiği Mersin Belediyesi otobüs ihalesinde en iyi teklifin verildiği ve itiraz sürecinin de tamamlanmasıyla şirket sözleşmeye davet yazısı alındığını bildirdi. Önceki sözleşmeye ek olarak 46 milyon TL bedelli iş ilave edilmiştir. İş artışı ile beraber sözleşme bedelinin şirketin 2020 cirosuna oranı %20 hesaplanıyor. Pozitif.
    BRLSM – Birleşik Mühendislik ve bağlı ortaklığı olan Erde Mühendislik ile Rönesans Endüstri arasında 0.61 milyon Dolar + KDV ve 4.66 milyon TL + KDV tutarında iş sözleşmesi imzalandı. Teslimin Mart ayı sonuna kadar yapılması beklenirken, iş büyüklüğü şirketin 2020 yılı hasılatının %2.65’ine karşılık gelmekte.
    GESAN – Girişim Elektrik, EÜAŞ tarafından açılan ihalede 4.86 milyon TL ile en iyi teklifi verdiğini bildirdi. İhale sonucu kesinleşirken, söz konusu tutar şirketin 2020 yılı hasılatının %0.6’sıne karşılık gelmekte.
    Bankacılık – 29 Ocak’ta yayınlanan Resmi Gazete’ye göre, kredi kartı azami faiz oranını belirlemekte kullanılan referans oranı hesaplamasında değişikliğe gidildi. Buna göre, referans oranı hesaplamasında 32-45 gün vadeli ağırlıklı ortalama TL mevduat faiz oranı ile politika faizinin %10 artırılmasıyla hesaplanan orandan düşük olan oranın kullanılmasına karar verildi. Değişiklikten önce referans oran 32-45 gün vadeli ağırlıklı ortalama TL mevduat faiz oranı ile belirleniyordu. Şubat ayı için referans oran %1,25 ve azami faiz oranı %1,80 olarak açıklandı. 21 Ocak itibariyle, kredi kartı segmentinde özel bankaların %41 ve kamu bankalarının %25 payı olduğu düşünüldüğünde bu değişikliğin özel bankalar üzerinde daha etkili olmasını bekliyoruz. Hafif negatif

    Pay Alım Satım Haberleri –
    ARCLK – Arçelik, pay geri alım programı çerçevesinde 51.67 TL fiyattan 0.54 milyon adet pay alımı yapıldığını ve alınan payların şirket sermayesine oranının %6.34 olduğunu bildirdi.
    SAHOL – Sabancı Holding, pay geri alım programı çerçevesinde 15.23 TL fiyattan 0.75 milyon adet pay alımı yapıldığını ve alınan payların şirket sermayesine oranının %0.9’a yükseldiğini bildirdi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    YEOTK – VBTS kapsamında YEOTK payları 31/01/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 02/03/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
    EDATA & SANEL – VBTS kapsamında EDATA ve SANEL paylarında 28/01/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 25/02/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecektir.
    Yukarı Adım Kuralı – Borsa İstanbul kararı ile açığa satış yapılabilen BİST50 paylarında bir gün boyunca geçerli olmak üzere açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının (up-tick rule) uygulanması kararlaştırıldığı bildirildi. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

    Nakit Temettü Haberleri –

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler –


Yukarı