29.09.2016 Şirket Haberleri

KAP Haberleri

  • AKBNK: 14 gün vadeli, 138.000.000 TL nominal değerdeki bononun nitelikli yatırımcılara ihracı gerçekleştirilmiştir.
  • AKSGY/SAFGY: Şirketlerin Akiş GYO bünyesinde birleşmesine ilişkin olarak hazırlanan "Duyuru Metni Taslağı" ile SPK başvurusu yapılmıştır.
  • ANSGR: Şirket Genel Müdürü Musa Ülken, 9 Mayıs 2012 tarihinden bu yana sürdürdüğü görevinden emekli olmak suretiyle 1 Kasım 2016 tarihi itibarıyla ayrılma kararı almıştır.
  • CCOLA: Moody's 27 Eylül 2016 tarihinde Coca-Cola İçecek A.Ş. (CCİ)'nin "Baa3" seviyesinde olan uzun vadeli kredi notunu teyit etmiştir. CCİ'in notunun görünümü de "Durağan" olarak teyit edilmiştir. Bu derecelendirme, Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesini takiben yapılmıştır.
  • KOZAA/KOZAL/IPEKE: Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) yönetimi devredilen şirketlerin yeni yönetim kurulu belirlenmiştir. Buna göre üç şirketin de yeni yönetim kurulu başkanları Müminhan Bilgin olmuştur.
  • SISE: Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's, 20 Temmuz 2016 tarihinde başlattığı not indirimine yönelik izleme sürecini 27.09.2016 tarihinde sonuçlandırarak, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.'nin uzun vadeli yabancı para kredi notunu Ba1 ve görünümünü ise "Durağan" olarak teyit etmiştir. Topluluğun güçlü finansal ve likidite profili, Türkiye pazarındaki rekabetçi konumu ve satışlarının yarısından fazlasının ihracat ve uluslararası faaliyetlerinden yaratılması Moody's tarafından yapılan basın açıklamasında vurgulanan diğer noktalar olmuştur.
  • VESTL: Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Standard & Poor's 27 Eylül 2016 tarihli basın açıklamasında Şirketimizin uzun vadeli kredi notunu "B-" olarak teyit ederken, görünümü durağan olarak belirtmiştir.
  • YGYO: JCR Eurasia Rating'in Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye yönelik yürüttüğü Kredi Derecelendirme süreci karşılıklı mutabakat neticesinde durdurulmuştur.
  • YKBNK: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından, yürürlükteki 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilen denetim sonucunda Bankamıza, yargı yolu açık olmak üzere 116.254.138 TL idari para cezası tebliğ edilmiştir. Söz konusu ceza, idari para cezasının iptaline ilişkin tüm yasal haklarımız saklı kalmak üzere, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 17/6'ncı maddesi gereğince %25 peşin ödeme indiriminden yararlanılarak ödenecektir. YF Araştırma Yorum: Haber etkisinin hafif negatif olmasını bekliyoruz. 139 gün vadeli, 390.700.000 TL nominal değerdeki bononun nitelikli yatırımcılara ihracı gerçekleştirilmiştir.
Yukarı