Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    AKBNK – Akbank’ın 1Ç21 finansal sonuçlarını bugün piyasaların kapanmasının ardından açıklaması bekleniyor. 1Ç21'de bankanın TL1792mn net kar açıklamasını bekliyoruz. Piyasanın genel beklentisi ise TL1860mn net kar olması yönünde. AKBNK net faiz gelirlerinin daralan TL kredi-mevduat makası ve düşük TÜFE endeksli tahvil getirisi yüzünden (TL1.0 milyar, 4Ç: TL1.6 milyar) çeyreklik bazda %26 düşüşle TL3.9 milyar olarak açıklanmasını bekliyoruz. Artan TL fonlama maliyetinin karlılık üzerinde baskısı kısmen %39 çeyreklik artışla TL1.2 milyara ulaşmasını beklediğimiz ücret ve komisyon gelirleri ve yaklaşık TL0.5 milyar tutarında al-sat gelirleri ile telafi edilecektir (swap maliyetleri dahil, 4Ç: TL1.6 milyar zarar). Ücret ve komisyon gelirlerindeki olumlu trend, kredi ve diğer ürünlerde büyüme ve faiz oranlarındaki artışa paralel olarak yılın geri kalanında devam edecek olsa da, al-sat gelirleri büyük ölçüde kur oynaklığına bağlı olarak şekillenecektir. Faaliyet giderlerinde enflasyonun altında %3’lük yıllık artış tahmin ediyoruz ancak artış oranı 2Ç’de yükselecektir. Provizyon gelirlerinde artış tahminimiz (toplamda TL2.1 milyar, 4Ç: TL1 milyar) LYY kredisi riski ile ilgili düzeltmeyle ilgili olup, bu miktar döviz riskinden korunma amaçlı işlemlerden elde edilen kur farkı gelirleri ile telafi edilmektedir. TL1.8 milyarlık 1Ç net kar tahminimiz %11’lik düşük seviyede bir öz kaynak karlılığına işaret etse de, 1Ç sonuçlarının büyük ölçüde hisse fiyatına yansımış olduğunu düşündüğümüzden piyasa tepkisinin Nötr olmasını bekliyoruz.
    ASELS – ASELS 1Ç’de beklentilere paralel sonuçlar açıkladı. Şirketin 1Ç net karı yıllık %34 artış ile 1234 milyon TL olarak açıklandı. Gerçekleşen net kar 1201 milyon TL seviyesindeki piyasa tahmini ve 1265 mn TL seviyesindeki bizim beklentimize paralel gerçekleşti. Şirketin satış ve FAVÖK rakamları yıllık bazda sırasıyla %22 ve %23 büyüme kaydetti. USD bazında ciro seviyesi yıllık bazda %1 büyüme gösterdi. Toplamda yaklaşık 630 mn TL civarında kaydedilen kur farkı gelirleri net karı destekledi. Alınan yeni siparişler ilk çeyrekte zayıf trende sahipti ve 114 mn USD değerindeki yeni sözleşme sonrası toplam bakiye sipariş sene sonuna göre 9,5 milyar dolar seviyesinden 9,0 milyar dolara gerileme kaydetti. Nakit akışı geçen senelerin ilk yarı dönemlerinde olduğu gibi negatif gerçekleşti, sene sonunda 0,2 milyar TL olan net nakit pozisyonu 1Ç sonunda 1,1 milyar TL net borç pozisyonuna dönüştü. Şirket yönetimi bilanço açıklaması sonrası yayımladığı bilgi notunda Sağlık alanında büyüme planlarının altını çizerken, ayrıca Finansal Teknoloji alanında teknoloji geliştirmek üzere yeni bir yapılanmaya gidildiğini açıkladı. Bu alanlardaki gelişmeler önümüzdeki dönemde şirket büyümesine katkı sunacaktır. Bilanço özelinde sonuçlara piyasa tepkisinin nötr olmasını bekliyoruz.
    TOASO – TOASO 1Ç’de beklentilerin üzerinde sonuçlar açıkladı. Şirketin 1Ç net karı yıllık %45 artış ile 617 milyon TL olarak açıklandı. Gerçekleşen net kar 467 milyon TL seviyesindeki piyasa tahmini ve 531 mn TL seviyesindeki bizim beklentimizin üzerinde gerçekleşti. Şirketin FAVÖK rakamı yıllık bazda %46 büyüme kaydederek 875 milyon TL’ye yükselirken, piyasa beklentisinin %9 üzerinde gerçekleşti. Ayrıca finansal giderlerdeki düşüş de net karın tahminlerin üzerine çıkmasında etkili oldu. İlk çeyrekte yurtiçi pazarda oluşan fiyatlama ve kuvvetli satışlar kar marjlarındaki yükselişin arkasındaki temel sebep olmuştur. Toplam satış hacmi %10 artarken, yurtiçi satışlardaki %69 büyüme ihracat satış adetlerindeki %16 düşüşü telafi etmiştir. İlk 3 ayda şirketin yurtiçi pazar payı geçen seneye göre 1,1 puan artışla %14,8 olarak gerçekleşmiştir. Şirket henüz sene sonu beklentilerinde değişikliğe gitmezken, yatay kalması varsayılan yurtiçi Pazar tahminine yönelik riskler yukarı yönlü olacaktır. Sonuçlara piyasa tepkisinin pozitif olmasını bekliyoruz.
    BIOEN – Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları payları bugün itibariyle Yıldız Pazar’da 18.00 TL fiyat ile işlem görmeye başlayacak.
    ESEN & NATEN – Enerji Bakanlığı tarafından açılan YEKA GES-3 ihalesinde şirketin %100 bağlı ortaklığı Margün Enerji’nin 23.00 kuruş/kWh ile 30 MW GES için en iyi teklifi verdiği bildirildi.
    HLGYO – Şirket sermayesinin 970 milyon TL’den %5.15 oranında kar payından bedelsiz olarak 50 milyon TL artışla 1.02 milyar TL’ye yükseltilmesine ilişkin SPK’ya başvuru yapıldı.
    VKGYO – Şirket sermayesi bugün 460 milyon TL’den %8.7 oranında kar payından bedelsiz olarak 40 milyon TL artışla 500 milyon TL’ye yükseltilecek olup düzeltilmiş pay fiyatı … TL’ye denk gelmekte.
    ZRGYO – Ziraat GYO’ya ait 1.17 milyar adet pay 3 günlük sürede pay başına 1.6 TL fiyattan halka arz edilecek.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    GWIND – Çağlar Görüş tarafından 5.36 TL fiyattan 99,830 adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %0.01’e yükseldi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları – VBTS kapsamında ANELE, CLEBI, ERSU, KRSTL, TGSAS ve VKING paylarında 28/04/2021 tarihli işlemlerden (seans başından) 12/05/2021 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv

    Nakit Temettü Haberleri –
    DITAS – Şirket bugün pay başına brüt 0.02 TL temettü ödeyecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 13.36 TL. Temettü verimi %0.17 DOHOL - Şirket bugün pay başına brüt 0.02 TL temettü ödeyecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 2.87 TL. Temettü verimi %2.34 ECZYT - Şirket bugün pay başına brüt 0.02 TL temettü ödeyecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 40.66 TL. Temettü verimi %2.96 VAKKO - Şirket bugün pay başına brüt 0.02 TL temettü ödeyecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 12.85 TL. Temettü verimi %3.89

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – AKENR, BIMAS, CUSAN, FADE, GOZDE, IHEVA, IHLGM, IHGZT, IHLAS, IHYAY, MAVI, RODRG,

    UZERB

Yukarı