Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    FADE – Şirket sermayesi bugün 70 milyon TL’den %19 oranında bedelsiz olarak 13.4 milyon TL artışla 83.9 milyon TL’ye yükseltilecek olup düzeltilmiş pay fiyatı 14.06 TL’ye denk gelmekte.
    KARSN – Şirket, daha önce açıkladığı Romanya Timisoara Belediyesi’nin açtığı 44 adet otobüs alım ihalesinde şirketin ihaleyi kazandığını bildirdi. Diğer katılımcıların itiraz süreci devam ediyor. İhalede ortaklık kısmına kalan kısım 276.5 milyon TL ve tutar şirketin 2020 yılı hasılatının %18’ine karşılık geliyor.
    KORDS – KORDS lastik sektöründe küresel olarak güçlü talep görürken, havacılık sektöründeki düşüşü elektrikli oto ve spor ekipmanı gibi alanlar ile telafi ediyor. Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı’nın basında yer alan açıklamalarına göre, Kordsa dünya genelinde tüm pazarlarda ana iş kolu olan lastik güçlendirme pazarında güçlü talep görüyor. Açıklamalara göre şirketin Çin’li rakiplere karşı pazar payında da artış kaydedilmiş durumda. Şirketin satış gelirlerinin %15’lik bölümünü oluşturan kompozit alanında ise en önemli müşteri konumunda olan havacılık endüstrisinin pandemiden olumsuz etkilenmesi nedeniyle havacılık talebinde %40 civarında düşüş yaşansa da, şirket bunu elektrikli araç bataryası ve spor malzemesi (bisiklet vb.) üreticilerine yeni satış kanalları oluşturarak telafi etmeyi planlıyor. Açıklamalar şirketin ana iş kolu olan lastik güçlendirmede güçlü görünümü teyit ediyor, bu alandaki büyümenin 2021’de şirketin finansallarını olumlu etkilemesini bekliyoruz.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    MEGAP – Eda Özhan tarafından 8.11 – 8.12 TL fiyat aralığından 0.57 milyon adet pay satışı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %28.40’a geriledi.
    SISE – Pay geri alım programı çerçevesinde 7.43 – 7.45 TL fiyat aralığından 0.41 milyon adet pay geri alımı yapıldı.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    MANAS – Manas Enerji Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin halka arzı tamamlanırken, şirket payları 27 Temmuz itibariyle 9.90 TL fiyattan Ana Pazar’da işlem görmeye başlayacak. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv

    Nakit Temettü Haberleri –

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler –


Yukarı