Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    KORDS & SAHOL - Sabancı Holding CEO’sunun açıklamalarına göre Kordsa Avrupa’da inorganik büyüme fırsatlarını hedefliyor. SAHOL CEO’sunun basında yer alan açıklamalarına göre, Kordsa önümüzdeki 3 yılda Avrupa’da kompozit teknolojileri alanında inorganik büyüme fırsatları ile büyüme planlarını sürdürüyor. Şirket 2018 yılından bugüne toplam 280 milyon dolarlık satın alma ile ilk etapta ABD’de kompozit iş kolunda büyüme gerçekleştirmişti. Kordsa için tahminlerimizde biz de 3 yılda yaklaşık 200 milyon dolar satın alma yapılacağını varsayıyor ve kompozit iş kolu cirosunun uzun vadede %15’ten %30’a yükseleceğini varsaymaktayız. ORGE – Şirket Kabataş – Mahmutbey metro projesinde ek 0.7 milyon Euro ve 0.3 milyon TL tutarında sipariş aldığını bildirdi. Söz konusu projede şirketin toplam sözleşme büyüklüğü 6.11 milyon Euro ve 3.05 milyon TL’ye yükseldi.
    SANEL – Şirket sermayesi bugün 13.22 milyon TL’den %38.03 oranında iç kaynaklardan bedelsiz olarak 5.03 milyon TL artışla 18.25 milyon TL’ye yükseltilecek olup, düzeltilmiş pay fiyatı 3.854 TL’ye denk gelmekte.
    SARKY – Şirket sermayesinin 200 milyon TL’den %50 oranında bedelsiz olarak 100 milyon TL artışla 300 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi. Havacılık Sektörü - Euronews’ta yer alan bir habere göre, Avrupa Birliği, 1 Temmuzdan itibaren AB vatandaşı olmayanlara sınırlarını kademeli olarak açmayı planlıyor. Taslak listeye göre ilk etapta aralarından Türkiye’nin de yer aldığı 54 ülke için sınırlar açılacak. Ancak yetkililer, ülkelerdeki günlük vakaları ve alınan önlemleri yakından takip ederek listeye ülke ekleme ya da listeden ülke çıkarma kararı alabilecekler. Şu anda Türkiye’den AB’ye sadece AB vatandaşları, bunların yakın akrabaları ve geçerli bir çalışma vizesi olanlar seyahat edebiliyorlar. Havayollarının yolcu sayılarının kademeli olarak artacağını ve Türkiye’nin listeye eklenmesinin bizim beklentilerimize paralel olduğunu düşünüyoruz. Yine de THYAO ve PGSUS için 2020’de %44-45 oranında kapasite daralması öngörüyoruz. Avrupa (AB dışı ülkeler dahil) THYAO ve PGSUS’un 2019 yılındaki yurtdışı gelirlerinin sırasıyla %32 ve %70’ini oluşturduğundan, her iki şirket için de en önemli pazar konumunda bulunuyor.
    Pay Alım Satım Haberleri –

Yukarı