Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    ARCLK – Arçelik’in 4Ç finansal sonuçlarını bugün piyasaların kapanmasının ardından açıklaması bekleniyor. 4Ç21'de şirketin 21,3 milyar TL net satış, 1596 milyon TL FAVÖK ve 620 milyon TL net kar açıklayacağını tahmin ederken, piyasa beklentisi 22,2 milyar TL net satış, 1795 milyon TL FAVÖK ve 733 milyon TL net kar şeklindedir. TL'deki değer kaybı ve devam eden güçlü talep sayesinde ARCLK'te büyüme ivmesinin 4Ç'de devam etmesini bekliyoruz. bu çeyrekte daha yüksek gelir tahminine rağmen, yüksek baz etkisi ve maliyet baskısı nedeniyle FAVÖK marjının 6,8 puan azalarak %7,5'e gerilemesini bekliyoruz.
    BFREN – Bosch Fren, 24-26 Ocak tarihleri arasında genel elektrik kesintileri nedeniyle üretime ara verileceğini bildirdi. Şirket sevkiyatlarında bir aksama olmasını beklemiyor.
    DERIM – Derimod sermayesi bugün 27 milyon TL’den %100 oranında bedelli olarak 27 milyon TL artışla 54 milyon TL’ye yükseltilecek olup düzeltilmiş pay fiyatı 4.28 TL’ye denk gelmekte.
    GENIL – 1) Gen İlaç, 24-27 Ocak tarihleri arasında üretime, kesintiler nedeniyle ara verileceğini bildirdi. Şirket, üretim duruşuna ilişkin olarak satış pazarlama faaliyetlerinde aksama beklemiyor. 2) Gen İlaç, dijital holistik sağlık, dijital tıp ve dijital terapötik alanlarına yönelik siber-fiziksel sistemler ve teknolojiler üreten Neo Auvra’ya %9.09 oranında, sermaye artırım yolu ile 1.2 milyon Dolar bedelle ortak olacak.
    GUBRF – Gübre Fabrikaları 28 Ocak’ta yapılacak olan Söğüt Madeni açılış törenini hava koşulları nedeniyle ertelediğini bildirdi.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    ARCLK – Arçelik, pay geri alım programı çerçevesinde 49.03 TL fiyattan 0.43 milyon adet pay alımı yapıldığını ve alınan payların şirket sermayesine oranının %6.06’ya yükseldiğini bildirdi.
    HDFGS – Hedef Girişim, pay geri alım programı çerçevesinde 2.39 TL fiyattan 0.3 milyon adet pay alımı yapıldığını bildirdi.
    INDES – İndeks Bilgisayar, pay geri alım programı çerçevesinde 8.56 – 8.83 fiyat aralığından 0.36 milyon adet pay alımı yapıldığını bildirdi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    AKFGY & PRKAB – VBTS kapsamında AKFGY ve PRKAB paylarında 26/01/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 25/02/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır.
    BLCYT – VBTS kapsamında BLCYT payları 26/01/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 25/02/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
    Yukarı Adım Kuralı – Borsa İstanbul kararı ile açığa satış yapılabilen BİST50 paylarında bir gün boyunca geçerli olmak üzere açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının (up-tick rule) uygulanması kararlaştırıldığı bildirildi. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

    Nakit Temettü Haberleri –

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler –


Yukarı