Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    AKCNS – Akçansa Karçimsa’nın %51’ni 46,5 milyon TL karşılığında sattı. Akçansa Karçimsa’nın %51’ni 46,5 milyon TL karşılığında Beyçim’e sattı. Firmadan yapılan açıklamaya göre anlaşma 22.10.2021 tarihinde gerçekleşti. Akçansa, son kapanış fiyatına göre 49.9 FD ($)/ Klinker kapasitesinde işlem görürken, Karçimsa’nın satış işlemleri 41,500 (ton/yıl) üretim kapasitesine göre 230.36 Firma Değeri ($)/ Klinker kapasitesiyle gerçekleşti. Karçimsa’nın üretim kapasitesi Akçansa’nın %0,6’sına denk gelmektedir. Satıştan elde edilecek gelir AKCNS için küçük olduğundan nötr.
    HALKB – Halkbank daha önce yabancı bir kurum olarak ABD mahkemelerinde yargılanamayacağına dair itirazda bulunmuştu. 22 Ekim’de İstinaf Mahkemesi Halkbank’ın ABD’de yargılanabileceğine hükmettiğini açıkladı. Yargı yetkisi, New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'ne verildi. Halkbank yapılacak yeni başvurularla bu kararın tersine dönebileceğini açıkladı. Aynı zamanda medyada çıkan haberlere göre, davanın görülmeye başlamasından sonra yaklaşık 2 ay sürmesi beklenmektedir. Savcılık 20mlr dolar tutarında ceza isteminde bulunmaktadır.
    VBTYZ – Şirket, Sosyal Güvenlik Kurumu’nca düzenlenen ihalede 58.89 milyon TL bedel ile kazanan olduğunu açıkladı. Sözleşme, ilgili itiraz sürecinden sonra imzalanabilir.
    VESBE – Şirket sermayesi 25 Ekim’de 190 milyon TL’den %742 oranında bedelsiz olarak 1.41 milyon TL artışla 1.6 milyar TL’ye yükseltilecek olup düzeltilmiş pay fiyatı 6.00 TL’ye denk gelmekte.
    Bankacılık – Reuters’ta çıkan habere göre, geçen hafta yapılan 200bp faiz indiriminin ardından kamu bankalarının da kredi faizlerinde 200bp indirime gideceği bildirildi. Enflasyonla birlikte artan fonlama maliyetleri ve geçen sene düşük faizlerle kullandırılan yüksek kredi hacmi nedeniyle kamu bankalarında karlılık baskı altında kalmaya devam etmektedir. Faiz oranlarında diğer bir aşağı yönlü hareket kamu bankalarının kredi mevduat makaslarında ve karlılıklarındaki iyileşmeyi sınırlandıracaktır.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    ENKAI – Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Tara tarafından 10.55 – 10.69 TL fiyat aralığından 0.15 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %0.37’ye yükseldi.
    INFO – Pay geri alım programı çerçevesinde 4.47 – 4.55 TL fiyat aralığından 0.13 milyon adet pay alımı yapıldı.
    OZGYO – Pay geri alım programı çerçevesinde 1.58 TL ortalama fiyattan 1.06 milyon adet pay alımı yapıldı.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    IHLAS – Şirket payları 26 – 27 Ekim tarihlerinde 4.6 TL fiyattan halka arz edilecek. SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv

    Nakit Temettü Haberleri –
    OSMEN – Şirket bugün pay başına brüt 0.07 TL temettü ödeyecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 23.61 TL. Temettü verimi %0.3.

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – OZBAL


Yukarı