Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    ALARK – Alarko Holding İcra Kurulu Başkanı Ayhan Yavrucu, dün katıldığı TV programında şirketin kısa ve uzun vadeli görünümünden ve yatırım planlarından bahsetti. Yapılan açıklamalara göre , şirket yenilenebilir enerjide uzun vadede 500 MW kurulu güce ulaşmayı ve böylece mevcut durumda %90 civarında termal güç ağırlıklı olan (kömür ve gaz) enerji üretim portföyünü karbon ayak izi açısından daha dengeli yapıya kavuşturmayı hedeflemektedir. Şirketin 2025 yılına kadar güneş ve rüzgar enerjisi projelerine 200-300 milyon dolar yatırım yapabileceği ve bu dönemde 300 MW’a kadar ilave kapasite elde edebileceği belirtilmiştir (mevcut kapasite toplam 1539 MW). Diğer yandan şirketin inşaat iş kolunda Romanya ve Kazakistan’da yeni projelere teklif vermeye hazırlandığı, proje büyüklüklerinin genelde 300-500 milyon dolar aralığında olduğu belirtildi. Şirket yönetimi 2021 yılında çeyreklik kar performansında kademeli iyileşme beklemekte olup, özellikle yılın ikinci yarısında artması beklenen elektrik fiyatları, artan turizm geliri ve inşaat iş kolunda artan aktivitenin bu iyileşmeyi sağlaması öngörülmektedir. Diğer yandan artan hammadde maliyetleri yönetilmesi gerek risk unsuru olarak ön plana çıkmaktadır. Özellikle küresel olarak kömür fiyatlarında yaşanan artış şirketin en büyük enerji santrali olan ithal kömüre dayalı Karabiga santralinin performansı için risk teşkil edebilir. Fakat son dönemde hisse fiyatında yaşanan düzeltme ile değerlemenin cazip seviyede olduğunu not ediyoruz.
    AKSEN – Şirket sermayesinin 613.2 milyon TL’den %100 oranında bedelsiz olarak 613.2 milyon TL artışla 1.22 milyar TL’ye yükseltilmesine ilişkin SPK’ya başvuru yapıldı.
    BAGFS – Şirketin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan su numunesi sonuçları belli olmasa da Bakanlık Lisanslı BÇM ÇEVMER tarafından alınan numune sonuçlarına göre olumsuz bir durum tespit edilmediği bildirildi.
    DMSAS – Şirket Bilecik’te yer alan fabrikasında 8.2 milyon Euro maliyetli yeni döküm hattı projesi yapılmasına karar verdi.
    KONTR – Şirket, Libya’da yeni şube açılmasına karar verdi.
    SELVA – Selva Gıda Sanayi A.Ş.'nin 26 milyon adet payının halka arzı tamamlanırken şirket payları 3.06 TL fiyattan bugün itibariyle Ana Pazar’da işlem görmeye başlayacak.
    TKFEN – TKFEN %50 pay sahibi olduğu Florya Gayrimenkul adlı iştirakteki paylarının tamamını 25 milyon dolara sattığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, %50 pay sahibi olunan Florya Gayrimenkul’deki hisselerin tamamının düzenlenen değerleme raporundaki değerlemeye paralel olarak 25,25 milyon dolar (yaklaşık 220 milyon TL) bedel karşılığı satışı için sözleşme imzalandığı belirtildi. Satılan iştirak İzmir’de gayrimenkul projesine sahipti. Satış işleminden TKFEN’in gelir tablosunda 125 milyon TL tutarında vergi-öncesi tek seferlik kar etkisi oluşması beklenmektedir. Satışın TKFEN için değerlememize etkisi yaklaşık %2 artış yönündedir.
    VKGYO – Şirket sermayesinin 500 milyon TL’den %100 oranında bedelli olarak 500 milyon TL artışla 1 milyar TL’ye yükseltilmesine ilişkin rüçhan hakkı kullanılmayan 37.5 milyon adet pay yarın satışa sunulacak.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    HDFGS – Pay geri alım programı çerçevesinde 2.59 – 2.60 TL fiyat aralığından 0.3 milyon adet pay alımı yapıldı.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    E-Data Teknoloji Pazarlama A.Ş. – Şirket sermayesinin 32 milyon TL’den 13 milyon TL halka arz yoluyla 45 milyon TL’ye yükseltilmesi ve söz konusu payların 6 TL fiyattan halka arzına SPK’dan onay geldi.
    VBT Yazılım A.Ş. – Şirket sermayesinin 20 milyon TL'den 6 milyon TL halka arz yolu ile 26 milyon TL'ye yükseltilmesi ve 2 milyon TL payın da mevcut pay satışı yoluyla 12.48 TL fiyattan halka arzına SPK'dan onay geldi.
    Kütahya Şeker Fabrikası A.Ş. – Şirketin 46 milyon TL sermayesinden 11.50 milyon TL payın 21.00 TL fiyattan halka arzına SPK’dan onay geldi.
    BLCYT – Şirket sermayesinin 67.50 milyon TL’den %20 oranında bedelsiz olarak 13.50 milyon TL artışla 81 milyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
    DENGE – Şirket sermayesinin 50 milyon TL’den %500 oranında bedelli olarak 250 milyon TL artışla 300 milyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
    IDGYO – Şirket sermayesinin 10 milyon TL’den %400 oranında bedelli olarak 40 milyon TL artışla 50 milyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv

    Nakit Temettü Haberleri –
    KRVGD – Şirket bugün pay başına brüt 0.13 TL temettü ödeyecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 14.72 TL. Temettü verimi %0.8

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – MTRKS, SAYAS


Yukarı