Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    AYDEM – Aydem Yenilenebilir Enerji’nin Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait Akköprü HES’in özelleştirilmesi sürecinde, şirketin en yüksek teklifi verdiği ihalenin iptal edildiği bildirildi.
    BASGZ – Başkent Doğalgaz, BOTAŞ’tan gelen kesinti açıklamasına istinaden yaptığı açıklamada dağıtım bölgelerindeki abonelerinin çoğunun ısınma amacıyla doğalgaz kullanması nedeniyle doğalgaz tedarik miktarında azalma olmadığı ve geçen yılın aynı dönemine göre %16.7 artış gerçekleştiği bildirildi.
    ECILC – Eczacıbaşı İlaç’ın iş ortaklığı olan Eczacıbaşı Monrol ile Hollanda'da yerleşik Curium Netherlands B.V. arasında 177 üretim teknolojisinin lisanslanması, ekipman transferi ve tedarikine yönelik bir anlaşma imzalandığı bildirildi. Anlaşma ile beraber Curium Netherlands B.V şirketine ilgili teknolojinin Eczacıbaşı Monrol tarafından lisanslanması ve transferi gerçekleştirilecek, üretimin gerçekleştirilmesi için ilgili ekipmanların ve hammaddenin tedariki sağlanacak
    EGEEN – Ege Endüstri, 25 Ocak günü 1 gün ve 27 - 28 Ocak tarihlerinde iki gün süreli elektrik kesintileri nedeniyle, bu süre zarfında üretime ara verileceğini bildirdi. Şirket Pınarbaşı fabrikasında da %15 elektrik tüketimi azaltmasına gidecek. Şirket şimdilik sipariş ve sevkiyatlarda kesinti öngörmüyor.
    EMNIS – Eminiş Ambalaj, Dilovası OSB’de yapılacak elektrik kesintileri nedeniyle 27 Ocak’ta üretime ara verileceğini, olağan iş akışının ise aksamayacağını bildirdi.
    KARTN – Kartonsan, yıllık üretim içerisindeki payı %33 olan 1 numaralı üretim hattında üretime ara verildiğini bildirdi. Doğalgaz tedarik sıkıntısının ortadan kalkması durumunda üretime yeniden başlanması bekleniyor.
    KERVN – Kervansaray Yatırım Holding, bünyesinde yer alan Kervansaray Otelleri nezdinde oluşturulacak tabela, totem ve reklam minderlerinin bir yıl süre ile 1.18 milyon Euro bedelle kiralandığını bildirdi.
    RTALB – RTA Laboratuvarları, vücut dışında kullanılan tıbbi teşhis cihazı ve influenza A/B virüslerinin tespiti için tasarlanan test kitinin Sağlık Bakanlığı Ürün Takip Sistemine kaydının yapıldığı bildirildi.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    ARCLK – Arçelik, pay geri alım programı çerçevesinde 50.21 TL fiyattan 1.22 milyon adet pay alımı yapıldığını bildirdi.
    BIMAS – BİM, pay geri alım programı çerçevesinde 69.02 TL fiyattan 0.1 milyon adet pay alımı yapıldığını bildirdi.
    HDFGS – Hedef Girişim Sermayesi, pay geri alım programı çerçevesinde 2.44 TL fiyattan 0.4 milyon adet pay alımı yapıldığını bildirdi.
    SAHOL – Sabancı Holging, pay geri alım programı çerçevesinde 14.90 TL fiyattan 0.68 milyon adet pay alımı yapıldığını bildirdi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    Yukarı Adım Kuralı – Borsa İstanbul kararı ile açığa satış yapılabilen BİST50 paylarında 25/01/2022 tarihli seansta bir gün boyunca geçerli olmak üzere açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının (up-tick rule) uygulanması kararlaştırıldığı bildirildi. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

    Nakit Temettü Haberleri –

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler –


Yukarı