Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    ARCLK – TURKBESD verilerine göre Türkiye’de beyaz eşya satışları (MDA4 – buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve fırın) Haziran ayında yıllık bazda %18 oranında artarak 656bin seviyesinde gerçekleşti. Bu dönemde ihracat ise %1 oranında daraldı. Yılın ikinci çeyreğinde yurtiçindeki daralma %4 olurken, ihracat %30 oranında geriledi. Haziran verileri özellikle yurtiçi pazarda hızlı bir toparlanmaya işaret ediyor. Düşük baz ve olumlu piyasa koşulları sebebiyle yurtiçi pazarda hızlı büyümenin yılın ikinci yarısında da sürebileceğini düşünüyoruz. ARCLK için olumlu.
    HLGYO – Şirket sermayesinin 928 milyon TL’den %4.53 oranında kar payından bedelsiz olarak 42 milyon TL artışla 970 milyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin olarak SPK’ya başvuru yapıldı. OTKAR - Otokar 398 milyon TL yatırım harcaması için yatırım teşvik belgesi aldı. Şirketin 4 yıllık sürede yapmayı planladığı modernizasyon yatırımlarını kapsayan teşvik belgesi, yatırımın %40’ı tutara kadar kurumsal vergi indirimi, SSK/Faiz gideri desteği, gümrük ve KDV istisnası gibi unsurları içermekte. Teşvikler Otokar’ın efektif vergi oranını sıfır seviyesinde tutmaya yardım edecektir. Şirketin yıllık yatırım harcaması 30 mn dolar seviyelerinde olup, yeni program yatırım harcamalarında önemli bir artışa işaret etmemektedir.
    Pay Alım Satım Haberleri –
    ODAS – YK Başkanvekili Burak Altay tarafından 5milyon adet pay satışı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %15.53’e geriledi. BB Enerji tarafından 38 milyon adet pay satışı yapılırken şirket sermayesindeki payı %2.83’e geriledi.

Yukarı