Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    ASELS - Aselsan olağan genel kurulunda temettü dağıtımı ve bedelsiz sermaye artırımına yönelik daha önce duyurulan teklifler kabul edildi. Aselsan’ın daha önce Covid-19 nedeniyle ertelenen ve Cuma günü gerçekleşen olağan genel kurul toplantısında, 335 milyon TL tutarında nakit temettü dağıtımı ve %100 bedelsiz sermaye artırımı teklifleri kabul edildi. Nakit temettü ödemeleri 3 taksit halinde Temmuz, Ekim ve Aralık aylarında yapılacaktır ve toplamda hisse başına brüt 0.294 TL temettü ödemesi gerçekleşecektir (temettü verimi %0.9 seviyesindedir). Bedelsiz sermaye artırımının ise SPK onay sürecine göre 3-4 hafta içinde gerçekleşmesi beklenebilir. EREGL – EREGL ertelenen genel kurulun 14 Temmuz’da toplanacağını duyurdu, hisse başına brüt temettü 1.20 TL’den 0.23 TL’ye revize edilirken sermayenin %10’una kadar geri alım programı teklifi korundu. Şirket daha önce Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen olağan genel kurul toplantısının 14 Temmuz tarihinde toplanacağını duyurdu. Şirketin önceki temettü dağıtım teklifi hisse başına brüt 1.20 TL seviyesindeydi, fakat bu karardan daha sonra yürürlüğe giren ve şirketlerin 2019 karından temettü dağıtım oranını %25 ile sınırlayan yasa nedeniyle bu kararda revizyon yapılması bekleniyordu. Yeni yasaya uygun şekilde kar dağıtım oranı %24’e indirildi ve hisse başı temettü 0.23 TL olarak açıklandı (temettü verimi %2.8). Temettü dağıtım tarihi ise 16 Temmuz olarak planlandı. Şirket ayrıca daha önce duyurduğu sermayenin %10’una kadar geri alım programı başlatma teklifini ise korudu. Program onaylanırsa geri alım fiyatı defter değerinin %25 üzerinde olan fiyatlara kadar (mevcut DD’ne göre 11.96 TL maksimum fiyat) 3 yıl boyunca şirketin kendi paylarını alım yapma imkanı doğacaktır.
    TKFEN – TEKFEN Katar’da 150 milyon dolar büyüklüğünde yeni otoyol projesi kazandı. Tekfen tarafından bu sabah yapılan açıklamada, Katar’da yaklaşık 150 milyon dolar tutarında Al Khor otoyolu bağlantı yolları inşaatı projesinin kazanıldığı belirtildi. Al Khor otoyolu hali hazırda Tekfen tarafından inşa edilmektedir ve 1Ç itibariyle %93 tamamlanma yüzdesiyle yaklaşık 172 milyon dolar bakiye sözleşme büyüklüğü bulunmaktadır. Açıklanan yeni proje ise Tekfen’in 1.4 milyar dolar olan toplam inşaat projeleri portföy büyüklüğünün %10’una denk gelmektedir. 2 yıl içinde tamamlanması planlanan yeni projeden gelecek yıllık ciro hacmi, 2020 inşaat iş kolu ciro tahminimizin yaklaşık %7’si kadardır. Son zamanlarda yeni iş alamayan TKFEN için haberi olumlu olarak değerlendiriyoruz. ULKER - ULKER Yönetim Kurulu Covid-19’un yarattığı belirsizlikler sebebiyle daha önce teklif ettiği hisse başına 0,3947 TL’lik brüt nakit temettü
    teklifini iptal etti. Eğer ilk teklif geçerli olsaydı temettü verimi %1,58 olacaktı. ULKER 2004 – 2018 yılları arasında kesintisiz şekilde temettü ödemişti ve eğer bu yeni teklif 21 Temmuz’daki Genel Kurul tarafından onaylanırsa, şirket iki yıl üst üste nakit temettü dağıtmamış olacak.
    Pay Alım Satım Haberleri –
    AGHOL – Tuncay Özilhan tarafından 19.51 TL fiyattan 9 milyon adet pay satışı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %13’e geriledi. İbrahim İzzet Özilhan tarafından 19.51 TL fiyattan 3 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %1.23’e yükseldi. Tuğban İzzettin Aksoy tarafından 19.51 TL fiyattan 4.5 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %1.85’e yükseldi. Fetanet Türkan Özilhan Tacir tarafından 19.51 TL fiyattan 3 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %1.23’e yükseldi. Talip Altuğ Aksoy 19.51 TL fiyattan 4.5 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %1.85’e yükseldi. Tülay AKSOY 19.51 TL fiyattan 9 milyon adet pay satışı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %13’e geriledi. İpek Nezahat Özkan tarafından 19.51 TL fiyattan 3 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %1.23’e yükseldi.

Yukarı