Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    EREGL – EREGL tarafından dün yapılan bildirimde, 24 Nisan’da ödenmesi yönünde karar alınan 1.20 TL brüt temettü ödemesinin şirketin genel kurulunun ertelenmesi nedeniyle yapılamayacağı açıklandı. Şirket ayrıca yeni temettü dağıtım kararının da 17 Nisan’da yürürlüğü giren ve şirketlerin 2019 yılı karlarından temettü dağıtımı konusunda %25 sınırı getiren yasaya göre yeniden alınacağı belirtildi. Buna göre temettü tutarının 0.24 TL’ye ve temettü veriminin %2.9’a gerilemesini tahmin ediyoruz.
    IZMDC – Şirket çubuk haddehanesinde iki vardiya ve profil haddehanesinde ise iki vardiya olacak şekilde daha önce durdurma kararı aldığı üretime yeniden başlanacağını bildirdi. TAVHL - Tav Hamalimanlarının 1Ç20 sonuçlarını bugün piyasa kapanışının ardından açıklaması bekleniyor. Beklentimiz 2020/1Ç döneminde şirketin 121 milyon Euro gelir, 18 milyon Euro FAVÖK ve 46 milyon Euro zarar açıklaması yönünde. Piyasa beklentisi ise 45 milyon Euro zarar şeklinde.
    TCELL – Silchester Int. Inv. tarafından 13.299 TL ortalama fiyattan 2.1 milyon pay satışı yapılırkeni, şirket sermayesindeki payı %4.949’a geriledi.

Yukarı