Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    CCOLA – CCOLA’nın dün düzenlenen Genel Kurulunda, YK’nın temettü teklifi olan hisse başına 1,77TL, yeni yasal limiti aştığı için reddedilerek, yeni teklif olan hisse başına 0,94 TL brüt (0,799 TL net) nakit temettü onaylandı. Temettü 25 Mayıs tarihinde dağıtılacak ve son kapanışa göre verimi %2,4. Reddedilen teklifin verimi ise %4,6’ydı. FROTO - FROTO üretimi durdurma kararını 1 hafta daha uzattı. Şirket daha önce 27 Nisan’a kadar duyurulan üretim durdurma kararını, AB’deki Ford tedarik zincirine paralel olarak 4 Mayıs’a kadar uzattığını açıkladı. Şirketi Gölcük fabrikasında 4 Mayıs’ta üretime başlanacak şekilde planlama yapıldığını belirtti. Bu tarihte üretimin tekrar başlaması durumunda, şirketin toplam üretim duruşu yaklaşık 6 hafta sürmüş olacak ve yıllık üretim periyodundan yaklaşık %12 kayıp anlamına gelecektir. Bizim tahminlerimiz hali hazırda şirketin 2020’de ihracat hacminde %20 düşüş öngörmektedir.
    ODAS – Şirket grubu ile Knauf Yapı Elemanları arasında 1.25 mn tonluk alçı satışına ilişkin 5 yıllık çerçeve sözleşmesi imzalandığı bildirildi.
    SODA – SISE tarafından 5.70 – 5.81 TL fiyat aralığından 0.72 milyon adet pay alımı yapılırken şirket sermayesindeki payı %63.02’ye yükseldi.
    TUPRS – TUPRS 2020 beklentilerinde aşağı yönlü revizyona gitti. TUPRS tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt talebinde oluşan düşüş sonrası 2020 beklentilerinde revizyon yapıldığı belirtildi. Şirket satış hacmi beklentisini 29 milyon tondan, 25 milyon tona indirirken, rafineri marjı tahminini de 4.5-5.5 dolar/varil aralığından 3.0-4.0 dolar/varil aralığına çekti. Şirket yeni tahminlerinde kapasite kullanım oranının %80-85 aralığında olmasını bekliyor (önceki %95-100). Ayrıca rafineri yatırımlarına yönelik beklenti 200 mn dolardan, 125 milyon dolara revize edildi. Bizim en son revizyonlar sonrası tahminlerimiz de 25 milyon ton satış ve 4.1 dolar/varil rafineri marjı beklentisi üzerineydi. Açıklanan yeni beklentiler, bizim revize tahminlerimiz ile genel olarak uyumludur. Mart ayında özellikle Akdeniz bölgesi rafineri marjlarında 5.0 dolar seviyesine doğru gözlenen toparlanma TUPRS için de olumlu beklentileri destekleyici yöndeydi, fakat şirketin yeni beklentilerine göre bu toparlanmanın da kalıcı olması tahmin edilmiyor. Ayrıca ham petrol fiyatlarındaki sert düşüşün getirebileceği olası stok zararı baskısı da göz önüne alındığında, açıklamanın hisse üzerinde olumsuz etki göstermesi beklenebilir.
    VKGYO – Şirket sermayesi bugün 230 milyon TL’den %100 oranında bedelli olarak 230 milyon TL artışla 460 milyon TL’ye yükseltilecek olup düzeltilmiş pay fiyatı ... TL’ye denk gelmekte.

Yukarı