Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    TTKOM – 17Aralık’ta yapılan açıklamalara göre, bankalar Türkiye Varlık Fonu’nun LYY’nin TTKOM’daki %55 hissesini almak için görüşmelere başlanıldığı duyuruldu. Olası bir satışla, TL’deki değer kayıplarıyla baskılanan sermaye rasyolarının pozitif etkilenebileceğini düşünüyoruz. Diğer taraftan, bankalar dolar cinsinden olan OTAS kredisi için yaklaşık %30’luk provizyon ayırmışlardı. Kredinin kalan %70’lik kısmı için olası satış fiyatı banka karlılıkları için belirleyici faktör olacaktır. Hatırlatmak gerekirse AKBNK (%35,6) ve GARAN (%22,1) en yüksek paya sahipken, YKBNK, VAKBN ve HALKB sırasıyla %5, %4, ve %4 paya sahiptir. Ayrıca, AKBNK bu kredinin tamamını hedge ederek bilançosunda tutmaktadır ve GARAN’ın 3Ç21 itibariyle 6,6mlrTL’lik serbest karşılığı bulunmaktadır. Yani, bankalar çok yüksek karşılık ayırmak zorunda kalmayabilirler. TTKOM içinse azınlık hissedarlar için çağrı olmasını beklemiyoruz.
    ANSGR – Şirketin Ocak - Kasım dönemi prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %29.5 artışla 9.02 milyar TL’ye yükseldi.
    BRKO – Şirket, Diriteks Diriliş Tekstil A.Ş bünyesinde bulunan halı makine grubunu hasılat paylaşımı sözleşmesi yaparak kiraladığını bildirdi.
    GEREL – Şirket sermayesinin 80 milyon TL’den %87.5 oranında bedelli olarak 70 milyon TL artışla 150 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.
    KFEIN – Şirket, bir Telekom firması tarafından 37.75 milyon TL tutarında ihale kazanıldığını bildirdi. İhale 3 yıllık hizmet süresini kapsıyor.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    BIMAS – Pay geri alım programı çerçevesinde ortalama 77.90 TL fiyattan 0.3 milyon adet pay alımı yapılırken, alınan payların şirket sermayesine oranı %1.06’ya yükseldi.
    CRDFA – Altınbaş Holding tarafından 3.51 TL fiyattan 2.2 milyon adet pay satışı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %32.80’e geriledi.
    HDFGS – Hedef Portföy tarafından 2.66 – 2.67 TL fiyat aralığından 0.32 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %0.11’e yükseldi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    Ocak - Mart Dönemi Endeks Değişiklikleri – Borsa İstanbul kararına göre Ocak - Mart döneminde BİT100 endeksine ADESE, BASGZ, BRYAT, CEMAS, GENIL, GESAN, IPEKE, NTHOL ve RTALB dahil olacak olup, AKCNS, ALBRK, AYGAZ, CEMTS, HLGYO, MPARK, NETAS, TMSN ve TRILC çıkarılacak. BİST50 endeksine BASGZ, BRYAT ve IPEKE dahil olacak ve ALKIM, ENKAI ve LOGO çıkarılacak. BİST30 endeksine ise TOASO dahil olacak olup, VAKBN çıkarılacak.
    Yukarı Adım Kuralı Açıklaması – Borsa tarafından açığa satışa konu olan BİST50 endeksi paylarında açığa satışta bir gün süre ile yukarı adım (up-tick) kuralı getirildi. Açığa satış en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyattan gerçekleşecek.
    FLAP – VBTS kapsamında FLAP payları 20/12/2021 tarihli işlemlerden (seans başından) 19/01/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
    GARFA – VBTS kapsamında GARFA payları 20/12/2021 tarihli işlemlerden (seans başından) 19/01/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

    Nakit Temettü Haberleri –
    TLMAN – Şirket bugün pay başına brüt 2.89 TL temettü ödeyecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 36.95 TL. Temettü verimi %7.25

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – ATSYH


Yukarı