Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    ANACM – SISE tarafından 3.48 – 3.50 1.19 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %78.13’e yükseldi.
    CEOEM – Şirket sermayesi bugün 18.8 milyon TL’den %125 oranında iç kaynaklardan bedelsiz olarak 23.5 milyon TL artışla 42.3 milyon TL’ye yükseltilecek olup düzeltilmiş pay fiyatı 3.86 TL’ye denk gelmekte.
    MAVI – MAVI Türkiye’deki online satış operasyonlarına tekrardan başlama kararı aldı. Türkiye, Kanada, Almanya ve Rusya’daki mağazalar ise kapalı kalmaya devam edecek. Türkiye’deki online satışlar, 2019 yılında konsolide cironun yalnızca %3’ünü oluşturmuştu. Nötr.
    PETKM – Şirketin Cuma günü düzenlediği analist toplantısından çıkan özete göre; 2020 tahminlerinde 150-175 milyon USD aralığındaki FAVÖK hedefinin değişmediği belirtilmiştir. Bizim tahminimiz nafta fiyatının yılın ikinci yarısında marjlara bir miktar daha olumlu katkı yapacağı beklentisiyle 230 milyon USD seviyesinde bulunuyor. Şirket küresel olarak talepte toparlanmanın daha uzun sürmesi (mevcut kapalı ekonomilerin 2020 yılı ikinci yarısında sürmesi vb) durumunda tahminler ve üretim için risk oluşabileceğini söylemiştir. Özet olarak yönetimin söylemlerini nötr olarak değerlendiriyoruz.
    SODA – SISE tarafından 5.69 – 5.72 TL fiyat aralığından 0.49 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %62.94’e yükseldi.
    THYAO – İçişleri Bakanlığının kararı ile 31 şehre giriş çıkış yasaklarının 4 Mayısa kadar uzatılmasının ardından, THYAO da yurtiçi uçuşlarının bu tarihe kadar iptal etti. Yetkililer bazı sınırlamaları gevşetseler bile, biz Ramazan Bayramı sona ermeden (26 Mayıs) sadece sınırlı operasyonların başlayabileceğini düşünüyoruz. Nötr.
    TRKCM – SISE tarafından 3.33 – 3.39 TL fiyat aralığından 2.12 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %71.76’ya yükseldi.
    Demir Çelik Sektörü – Bazı demir çelik ürünlerinde ithalat vergisi 3 ay süreyle %5 artırıldı. Haftasonu Resmi Gazete’de yer alan karara göre, HRC (sıcak hadde), kütük ve profillerin de yer aldığı çelik ürünlerinde ithalat vergilerinde %5 artış yapıldı. Artış 15 Temmuz 2020 tarihine kadar uygulanacak, fakat bazı ithalatçılar (örneğin beyaz eşya üreticileri) artıştan kısmen muaf olacaklar. Özellikle yassı ürünlerdeki üretim açığı göz önüne alındığında, artan ithalat vergisi EREGL için daha destekleyici olabilir. Özellikle zayıf talep ortamında artan stok seviyesine karşı çelik fiyatlarındaki düşüş riskini azaltacağından, bu karar stok zararı oluşmasını kısıtlayacaktır. İthalat vergisi uygulaması 2020 sonuna doğru uzatılırsa ve talep de bu dönemde toparlanma kaydederse, bu durumda kar marjları üzerinde daha olumlu etkisi olabilir. Bu aşamada çelik hisseleri için hafif olumlu olarak değerlendiriyoruz.

Yukarı