Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    AKSEN – Şirket ile Angola Cumhuriyeti arasında elektrik üretim ve iletim projelerinin geliştirilmesi adına bağlayıcı olmayan niyet mektubu imzalandığı bildirildi.
    ANSGR – Şirketin Ocak - Eylül dönemi prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %25.8 artışla 7.12 milyar TL’ye yükseldi.
    DERHL – Şirket sermayesinin 27.75 milyon TL’den %10 oranında Cemal Güzelci’ye tahsisli olarak 2.78 milyon TL artışla 30.53 milyon TL’ye yükseltilmesi için SPK’ya başvuru yapıldı.
    DZGYO – Şirket sermayesinin 400 milyon TL’den %100 oranında bedelli olarak 400 milyon TL artışla 800 milyon TL’ye yükseltilmesi için SPK’ya başvuru yapıldı.
    GUBRF – Şirket bağlı ortaklığı Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş.’nin Söğüt Altın Madeni Projesinin bulunduğu Bilecik’teki 82050 maden işletme ruhsatı sahasında bulunan üçüncü şahıslara ait taşınmazların kamulaştırılması için Mart ayında başvuru yapıldığı ve söz konusu taşınmazların Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılmasına karar verildiği bildirildi. Hazineye tescil tamamlanması ardından madencilik faaliyetlerinde bulunulmak üzere şirket iştiraki Gübretaş’a tahsisinin yapılması bekleniyor.
    INVEO – Şirket sermayesi yarın 30 milyon TL’den %220 oranında bedelli olarak 66 milyon TL artışla 96 milyon TL’ye yükseltilecek.
    SONME – Şirket sermayesi bugün 56.07 milyon TL’den %31.99 oranında bedelsiz olarak 17.93 milyon TL artışla 74 milyon TL’ye yükseltilecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 28.03 TL.
    TCELL – TCELL'de TVF'den sonra %19,8 ile en büyük ortak olan IMTIS Holding, ABD'de sermaye piyasası düzenleyici kuruluşu SEC'e (Securities & Exchange Comission) yaptığı açıklamayı KAP'ta da paylaştı. Açıklamada, Türkcell yöneticileri ile görüşmeler yapıldığı, buradaki yatırımın sürekli olarak gözden geçirildiği, finansal durum, stratejik gidişat, hisse fiyatlarının düzeyi, yönetimsel süreçler, IMTIS Holdings'in genel yatırım stratejileri ve likidite gereklilikleri vb. tüm faktörlerin değerlendirildiği bildirildi.
    TURSG – Şirketin Ocak - Eylül dönemi prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %23.1 artışla 7.72 milyar TL’ye yükseldi.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    INFO – Pay geri alım programı çerçevesinde 4.40 – 4.46 TL fiyat aralığından 0.21 milyon adet pay alımı yapıldı.
    OZBAL – Vedat Levi tarafından farklı fonlar üzerinden toplam 3.61 milyon adet pay satışı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %0.87’ye geriledi. Timur Büyük tarafından farklı fonlardan 1.09 adet pay satışı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %7.28’e geriledi. Yağmur Atacan tarafından farklı fonlardan 2.08 milyon adet pay satışı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %0’a geriledi. Erdem Kumcu tarafından farklı fonlar üzerinden 1.51 milyon adet pay satışı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %0’a geriledi.
    OZGYO – Pay geri alım programı çerçevesinde 1.49 TL fiyattan 0.32 milyon adet pay alımı yapıldı.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    ANGEN – Şirket payları 21 Ekim itibariyle 22.50 TL fiyattan Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayacak.
    GLCVY – Şirket payları 21 Ekim itibariyle 13.65 TL fiyattan Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayacak.
    HEDEF – Şirket payları 22 Ekim itibariyle 1.96 TL fiyattan Ana Pazar’da işlem görmeye başlayacak.
    UMPAS – Şirket payları, finansal tabloların son gönderim tarihi itibariyle yayımlanmaması nedeniyle geçici olarak işleme kapatıldı.
    MERIT – Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, MERIT payında 19/10/2021 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut "Açığa Satış Yasağı"na ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı" ile "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması" önleyici tedbirleri uygulanacaktır. Tedbirlerin uygulanacağı son tarih 18/11/2021'dir.
    TKURU – Şirket payları 1 Kasım itibariyle TETMT kodu ile işlem görmeye başlayacak. SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv

    Nakit Temettü Haberleri –
    FROTO – Şirket 19 Kasım’da dağıtılmak üzere pay başına brüt 3.77 TL temettü ödeme kararı verdi. Temettü verimi %2.30
    TLMAN – Şirket, 20 Aralık’ta dağıtılmak üzere pay başına brüt 2.89 TL temettü ödeme kararı verdi. Temettü verimi %9.22

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler –


Yukarı