Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    GENIL – Gen İlaç, MODERNA tarafından geliştirilen, mRNA-1273 aşısı için yerel ve temsilci ve hizmet anlaşması imzaladığını bildirdi.
    GESAN – Girişim Elektrik, Dicle Elektrik Dağıtım tarafından düzenlenen ihalede 16.17 milyon TL tutarla en iyi teklifi verdiğini bildirdi. Söz konusu tutar şirketin 2021 yılı hasılatının %1.4’üne karşılık gelmekte.
    SAYAS – Say Yenilenebilir Enerji, Enercon Taiwan'a verilen toplam 61 kulelik iç aksam tekliflerinin kabul edildiğini bildirdi. Toplam sipariş tutarı 2.8 milyon Euro olurken, söz konusu tutar şirketin 2021 yılı hasılatının %13’üne karşılık gelmekte.
    Sigorta Sektörü – 1 Haziran’dan itibaren, karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasında azami sigorta primleri Mayıs ayındaki primlere %25 eklenerek uygulanacak. Ayrıca, yakıtın cinsine ve emisyon değerine göre belirlenen indirim/artırım sınırı %10’dan %20’ye yükseltildi. Enflasyon ve döviz kurlarındaki artış trendi göz önüne alındığında, artan primlerin sigorta şirketlerini pozitif etkilemesini bekliyoruz. Ancak, bu pozitif etki, geçen seneki poliçelerin süresinin dolmasıyla yılın ikinci yarısında daha belirgin olacaktır. Aynı zamanda, karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasında asgari sigorta teminatları %100 oranında arttı ve bu artış sigorta şirketleri için hafif negatif etkiye sebep olacaktır. Hafif pozitif

    Pay Alım Satım Haberleri –
    GARAN – BBVA’nın gönüllü pay alım teklifi çerçevesinde 177 milyon adet pay alımı yapıldığı bildirildi. Gönüllü pay alım teklifi süresince toplam alınan pay miktarı 1.07 milyar adede yükseldi.
    ARCLK – Arçelik pay geri alımı programı çerçevesinde 70.06 TL fiyattan 275 bin adet pay alımı yapıldığını ve alınan payların şirket sermayesine oranının %9.71’e yükseldiğini bildirdi.
    BIMAS – Bim pay geri alım programı çerçevesinde 81.09 TL fiyattan 100 bin adet pay alımı yapıldığını ve alınan payların şirket sermayesine oranının %1.54’e yükseldiğini bildirdi.
    BOBET – Boğaziçi Beton pay geri alım programı çerçevesinde 5.16 TL fiyattan 389 bin adet pay alımı yaptığını ve alınan payların şirket sermayesine oranının %1.85’e yükseldiğini bildirdi.
    SISE – Şişe Cam pay geri alım programı çerçevesinde 19.35 TL fiyattan 2.94 milyon adet pay alımı yapıldığını ve alınan payların şirket sermayesine oranının %2.39’a yükseldiğini bildirdi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    CELHA & GLBMD & MRGYO – VBTS kapsamında CELHA, GLBMD ve MRGYO payları 17/05/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 16/06/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
    KAPLM & KRSTL – VBTS kapsamında KAPLM ve KRSTL paylarında 17/05/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 16/06/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

    Nakit Temettü Haberleri –

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – ATATP, AYES, DAPGM, HATEK, HEDEF, IEYHO, IZMDC, KERVN, NIBAS, OSTIM, PAPIL, TRGYO,

    YATAS

Yukarı