16.09.2016 Şirket Haberleri

KAP Haberleri

  • EKGYO: Şirket projelerinden "İstanbul Avcılar Ispartakule 6. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi"nin yer teslimi, yüklenici "Ak Yapı İnş. Taah. San. Ve Tic. A.Ş." ne; ve "İstanbul Maltepe Küçükyalı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi"nin yer teslimi, yüklenici "Tahincioğlu Gayr. İnş. Ve Turz. A.Ş. & Tahincioğlu Küçükyalı İnş. Ve Tur. A.Ş. & Kozken İnş. Taah. Ve Tur. A.Ş. İş Ortaklığı"na gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Şirket projelerinden "İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" (Büyükyalı İstanbul) kapsamında, I Blokta bulunan 95 adet konut ve 5 adet ticari üniteden oluşan toplam 100 adet bağımsız bölümde revizyona gidilmiş, konut sayısı 108 ve ticari ünite sayısı 6 olacak şekilde toplam 114 adet bağımsız bölüm için Tadilat Yapı Ruhsatları alınmıştır. Proje kapsamında toplam bağımsız bölüm sayısı 1404 adet olmuştur.
  • ETILR: Şirket, İstanbul-Kadıköy’de bulunan gayrimenkulü 1.844.000 TL bedelle satın alma kararı almıştır.
  • GOZDE: Şirket Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Ziya SÖZEN görevinden istifa etmiştir. Yapılan müzakereler sonucu Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden istifasının kabulüne karar verilmiştir. Zeki Ziya SÖZEN'den boşalan Yönetim Kurulu üyeliğine, ilk Genel Kurul'da onaya sunulmak üzere, Erman KALKANDELEN'in seçilmesine karar verilmiştir.
  • KERVN: Şirket’in bağlı ortaklığı SİS Sayılgan Dokuma Boya İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Akayteks Tekstil Pazarlama Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. ve Vakar Tekstil Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.'nden olan alacakların tahsilatı için; Akayteks’in elinde bulunan Malatya-Yeşilyurt’taki 2 adet gayrimenkulü aktifinden çıkardığı tespit edildiğinden Malatya Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde "Muvazaaya dayalı tapu iptal ve tescil davası" açıldığı ve gerekli hukuki işlemler başlatıldığı bildirilmiştir. Konuya ilişkin devam eden hukuki süreçte, Akayteks Tekstil Pazarlama Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.'nin söz konusu gayrimenkulleri devrettiği Şirketin de dava açıldıktan sonra gayrimenkulleri başka bir Şirkete devrettiği tespit olunmuştur. Bu nedenle; ilgili mahkemece beyanda bulunmak ve gerekirse gayrimenkullerin yeni malikini davaya dahil etmek için süre verilmiş olup dava derdest durumdadır.
  • KOMHL: Şirket’in yurtdışında devam eden davaları 23,9 mn TL, yurtiçi ortak davaları 58.8 mn TL, tenfiz aşamasında olan davaları ise 27.9 mn TL tutarındadır. Tenfiz aşamasındaki davalardan 10,6 mn TL’lik kısmı uzlaşılmasına rağmen açıklanma tarihi kesinleşmemiştir.
  • MAKTK (GOZDE): Şirket gerçekleştireceği %100 bedelli sermaye artırımına ilişkin olarak SPK’ya başvuruda bulunmuştur. Şirket yayınladığı raporda sermaye artırımından elde edeceği 32 mn TL’lik fonun işletme sermayesi ihtiyaçlarının giderilmesi, yatırımların finansmanının sağlanması ve uzun vadeli yükümlülüklerin döneme denk düşen faizi ile tahmini halka arz maliyetlerinin ödenmesinde kullanılacağını açıklamıştır.
  • PGSUS: Şirket’in açıkladığı verilere göre Ağustos ayında yolcu sayısı %1 artış gösterirken, yılbaşından bu yana büyüme %7,5 oldu. Ancak yolcu doluluk oranı 1.3 puan düşüşle %84,1’e geriledi. Buna rağmen yolcu doluluk oranının ivmesinde bir toparlanma görüyoruz. YF Araştırma Yorum: Yılın ilk 8 ayındaki 155bp’lık düşüşü göz önüne aldığımızda doluluk oranı trendinde Ağustos ayında yaşanan iyileşmeyi hisse için olumlu olarak değerlendiriyoruz.
  • ROYAL: Şirket’in 30.06.20169 tarihli finansal sonuçlarını açıklaması için SPK tarafından uygun görülen ek süre 19.10.2016 tarihine kadardır.
  • RYGYO: Şirket portföyünde yer alan Kocaeli-Çayırova’da yer alan 15.170 m2'lik arsanın üzerinde bulunan 18.200 m2 deponun 1.350 m2'lik depolama alanı "Hellmann Worlwide Lojistik Ltd.Şti." ye 1 yıllığına kiraya verilmiştir. Kiraya verilen depodan 1 yılda yaklaşık KDV dahil 71.000 USD gelir elde edilecektir.
  • SISE: Şirket’ten gelen açıklamaya göre Almanya merkezli PD Group ile yeni bir cam elyaf fabrikası yatırımı konusunda başlattığı görüşmeler ve değerlendirmeler henüz sonuçlanmamış olup, halen devam etmektedir.
  • TCELL: Şirket Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Haziran 2017 tarihinde yenilenecek Süper Lig naklen yayın ihalesi süreci tamamlanıncaya ve yeni yayıncı kuruluş ile sözleşme imzalanıncaya kadar, TFF Yönetim Kurulu toplantılarına katılım hususunda mazeret bildirmiştir.
  • THYAO: Şirket’in Ocak-Ağustos 2015 döneminde 40,7 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2016 yılının aynı döneminde %3,8 artışla 42,3 milyona ulaşmıştır. Yolcu sayısındaki artış iç hatlarda %4,8, dış hatlarda %3,0 oranındadır. Yolcu doluluk oranı 4,4 puanlık düşüş ile %74,4 olarak gerçekleşmiştir. YF Araştırma Yorum: Eylül ayında ise hem uzun bayram tatilinin hem de açılan Rusya pazarı ile trafik verilerindeki toparlanmanın hızlanmasını bekliyoruz. Şirket ayrıca VIP hizmetlerde kullanılmak üzere 1 adet Bombardier Challenger 850 tipi uçağın satın alınmasına karar verilmiştir.
  • TSKB: Banka’ya tebliğ edilen vergi ceza ihbarnameleri ve vergi tarhiyatlarının iptali için Vergi Mahkemelerinde açılan davalardan bir kısmı Banka aleyhine bir kısmı lehine sonuçlanmış olup, söz konusu süreç temyiz/karar düzeltme aşamasında devam etmektedir. Son durum itibariyle; karar düzeltme aşamasındaki davaların bir kısmı Bankamız aleyhine sonuçlanarak kesinleşmiştir. Kesinleşen yargı kararlarına karşı Anayasa Mahkemesi'ne başvurulmuştur.
Yukarı