Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    GARAN – BBVA GARAN’daki azınlık payları için gönüllü bir pay alım teklifinde bulundu. Halihazırda, BBVA GARAN’ın %49,85’ine sahip ve kalan payları almak için hisse başına 12,20 fiyatla teklifte bulundu. Bu fiyat son kapanışa göre %15 primli (son 6 aylık ortalama fiyata göre %34, son 1 aylık ortalama fiyata göre %24 primli). Pozitif
    KCHOL – Şirket bağlı ortaklığı olan Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş.'nin Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanının 4046 sayılı Özelleştirme ihalesinde 2.5 milyar TL ile en yüksek teklifi verdiği ve 40 yıl süre ile işletme hakkını kazandığı ve kararın onaylandığı bildirildi.
    SOKM – Yıldız Holding ve Getir arasında SOKM’nin belli bir azınlık payının satışı için bağlayıcı olmayan niyet mektubu imzalandı. SOKM Cuma günü yaptığı açıklamada, Yıldız Holding’in ve iştiraklerinin elinde bulunan SOKM hisselerinin bir azınlık payı satışı için Getir’e satışı için niyet mektubu imzalandığı belirtildi. SOKM hissesi geçen hafta sert yükseliş ile bu beklentiyi bir miktar fiyatlamış olabilir, halka açık Gozde Girişim’in SOKM’de %23 hissesi bulunuyor. Bu gelişme ayrıca gıda perakende sektöründe e-ticaret oyuncuları ile zincir süpermarketler arasında daha fazla birleşme-satın alma veya stratejik işbirliği adımlarını hızlandırabilir, bu açıdan özellikle MGROS’un da haber akışından olumlu etkilenmesini bekleriz.
    ARSAN – Şirket sermayesinin 153 milyon TL’den %92.8 oranında bedelsiz olarak 142 milyon TL artışla 295 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.
    DOGUB – Şirket sermayesi bugün 30 milyon TL’den %30 oranında bedelli olarak 9 milyon TL artışla 39 milyon TL’ye yükseltilecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 3.20 TL’ye denk gelmekte.
    DZGYO – Şirket İstanbul - Başakşehir'de yer alan toplam 13 adet bağımsız bölümü 15.34 milyon TL bedelle sattığını bildirdi.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    MGROS – Ninety One UK tarafından ortalama 38.8 TL fiyattan 0.32 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %5.01’e yükseldi.
    OZGYO – Pay geri alım programı çerçevesinde 1.65 TL fiyattan 0.3 milyon adet pay alımı yapıldı.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    ELİTE – Şirket payları bugün 16.30 TL fiyattan Ana Pazar’da işlem görmeye başlayacak.
    MIATK – Mia Teknoloji A.Ş. payları 15.80 TL fiyattan bugün halka arz edilecek. Emir toplama 10:30 – 13:00 arasında gerçekleşecek. SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv

    Nakit Temettü Haberleri –
    ALCAR – Şirket bugün pay başına brüt 1.15 TL temettü ödeyecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 289.85 TL. Temettü verimi %0.4
    MSGYO – Şirket bugün pay başına brüt 0.03 TL temettü ödeyecek. Düzeltilmiş pay fiyatı … TL. Temettü verimi %0.7

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – DIRIT, MERKO


Yukarı