13.10.2016 Şirket Haberleri

KAP Haberleri

  • AEFES: SABMiller plc (“SABMiller”) ve Anheuser-Busch InBev SA/NV (“Önceki Adıyla AB InBev”) arasındaki ticari birleşme tamamlanmış olup, SAB Miller’ın Şirket üzerinde sahip olduğu tüm dolaylı paylar AB InBev’e ait hale getirmiştir.
  • ANSGR: Şirket’in Eylül 2016 sonu itibarıyla brüt prim üretimi yıllık bazda %28 artışla 3.312.471.602 TL olmuştur.
  • ARCLK: Şirket daha önce detaylarını açıkladığı, kısmi bölünme ile “Arçelik Pazarlama A.Ş” isimli yeni iştirak kurulması hususunda SPK’ya başvuruda bulunmuştur.
  • BIMAS: Şirekt payları ile ilgili olarak 50,10 50,20 TL fiyat aralığından 20.000 adet alış işlemi ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. İşlemin toplam tutarı 1.002.750 TL olmuştur.
  • DOHOL: Şirket’in 50.000 Türk Lirası olarak kuruluşuna teşebbüs olunan Trend Motosiklet Pazarlama Anonim Şirketi'nin kuruluşu tescil edilmiştir.
  • EKGYO: Şirket’in İstanbul-Maltepe Küçükyalı ve Başıbüyük Mahalleleri muhtelif parseller ile tescil harici alanlardan oluşan planlama alanına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı Değişikliği'nin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi ile açılan davalarda Şirket’in müdahale talebinde bulunduğu davalarda yargılama devam etmektedir.
  • KARSN: Şirket’in %30,43478 oranında bedelli (Rüçhan Fiyatı: 1 TL) sermaye artırımına ilişkin hak kullanım süresi 13 Ekim – 27 Ekim tarihleri arasında olacaktır.
  • MAKTK: Şirket ile ilgili olarak yeni tesis yatırımı yapılacağına ilişkin haberlerde sözü geçen tesis yatırımı, 2016 yılında yeni üretim yerinde yaptığı 1.2 milyon EUR ve yapacağımız 500 bin EUR dahil toplamda 1.7 milyon EUR'luk makina-tezgah yatırımlarıdır. Bu tesis yatırımları önümüzdeki yıllarda da devam edecektir.
  • METRO (KOZAL/KOZAA/IPEKE): Yönetim Kurulu almış olduğu karar ile TMSF'nin el koyduğu Koza İpek Holding A.Ş.'nin bütün hisselerinin alınması hususunda görüşmelere başlanmak üzere TARA Danışmanlık ve Finansal Projeler Ltd. Şti.'yi Metro Holding A.Ş. adına yetkili kılmıştır.
  • METUR: Şirket’in ayrılma hakkı süresi 11.10.2016 tarihleri arasında yapılmış olup pay sahiplerinden katılım olmamıştır.
  • PARSN: Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Deneme İzni Kapsamında 300.000 Adet/Yıl Aks+Mil hattı deneme üretimleri tamamlanarak seri imalata başlanmıştır. Tamamlanan hatla birlikte Parsan'ın Aks+Mil işleme kapasitesi 900.000 Adet/Yıl'a ulaşmıştır. 12.500 Ton'luk Pres hattı makinaları robot entegrasyonu tamamlanmıştır. Müşteri ve ürün grupları bazında numune üretimleri ve hat otomasyon çalışmaları devam etmektedir. Yeni hatların sipariş görüşmeleri ve pazarlama faaliyetleri başta Avrupa ve K. Amerika olmak üzere tüm dünya genelinde devam etmektedir. Yeni makina yatırımlarının yer aldığı-alacağı Dövme ve Talaşlı İmalat atelyeleri ve sosyal tesis inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinmiştir. Kısmi saha düzenlemesi ve yol çalışmalarına başlanmıştır.
  • TCELL: Bazı medya kanallarında Süper Lig naklen yayın ihalesi ile ilgilendiğimize dair çıkan haberlere ilişkin olarak Şirket, ihale şartnamesinin ilan edilmesini müteakip uygun şartların oluşması halinde söz konusu ihaleye katılmayı değerlendirecektir.
  • THYAO: Şirket’in Ocak-Eylül 2015 döneminde 46,5 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2016 yılının aynı döneminde %3,9 artışla 48,3 milyona ulaşmıştır. Yolcu sayısındaki artış iç hatlarda %4,4, dış hatlarda %3,5 oranındadır. Yolcu doluluk oranı 4,2 puanlık düşüş ile %74,5 olarak gerçekleşmiştir. YF Araştırma Yorum: İlk bakışta, 3Ç16’da ÜYK artışı, ortalama bilet fiyatlarındaki düşüşü telafi etmeyecek gibi görünmektedir. Yılın ilk 6 ayında ortalama bilet fiyatlarında dolar bazındaki düşüş %10 civarındaydı. Bu nedenle 3Ç16’da dolar bazında ciro artışı göremeyebiliriz. Ayrıca doluluk oranlarındaki düşük seyir operasyonel karlılığa negatif etkide bulunacaktır. Sonuç olarak Eylül ayındaki trafik verilerindeki iyileşmeyi olumlu olarak değerlendiriyor; fakat yaklaşmakta olan 3Ç16 finansallarının önemli bir risk unsuru olmaya devam ettiğini göz ardı etmemek gerektiğini düşünüyoruz.
  • TURGG: Şirket’in 1/5000 ölçekli Kartal Merkez Nazım İmar Planının durumu hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan talep ettiği bilgi ile ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı imza işleminin tamamlandığını bildirmiştir. İBB’den gelen açıklamaya göre dağıtım süreci tamamlanmak üzere olup, dağıtım işlemi tamamlandıktan sonra planların askı ve ilan işlemi gerçekleşecektir.
  • ULAS: Şirket’in Konak Evleri İnşaat Tur.San. ve Tic. Ltd.Şti. arasında imzalanan Taşınmaz Vaadi Ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesinde “Yapılacak konut binalarının kapsadığı bağımsız bölümlerin (konut ve işyeri) sayıca 45 adet konut ve 2 adet dükkan (dükkanların tamamı) Arsa Sahibine, 113 konut, sosyal alan katında yapılacak olan bağımsız dükkan Müteahhide ait olacaktır.” şeklinde olan Madde 3:Bölüşüm Ana Oranı başlığının 3.1 bendinin birinci cümlesinin “Yapılacak konut binalarının kapsadığı bağımsız bölümlerin (konut ve işyeri) sayıca A Blokta bulunan 45 41 adet konut ve, B blokta bulunan 2 adet dükkan (B bloktaki dükkanların tamamı) ve Dükkanlara ait B blokta çatı katında 2 adet eklenti Arsa Sahibine, A blokta bulunan 113 119 adet konut ve A blokta sosyal alan katında yapılacak olan bağımsız 2 dükkan Müteahhide ait olacaktır.”
Yukarı