Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    ISCTR – İş Bankası sermayesi yarın 4.5 milyar TL’den %122 oranında bedelsiz olarak 5.5 milyar TL artışla 10 milyar TL’ye yükseltilecek.
    OYLUM – Oylum Sınai Yatırımlar, daha önce duyurduğu ve montajı sona eren bisküvi hattı üretimini devreye aldığını bildirdi. Söz konusu hatla birlikte şirketin üretim kapasitesinin %100 artması bekleniyor.
    Bankacılık – Resmi Gazete’ye göre, tüketici kredileri için Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) %5’ten %10’a yükseldi. Bu kararın ardından, tüketici kredi faizlerinde artış olabileceğini öngörüyoruz. Geçen hafta açıklanan tüketici kredilerinin vadesini kısaltan regülasyonun ardından alınan bu yeni kararla tüketici kredi büyümesinin kontrol altına alınmasının amaçlandığını düşünüyoruz. Hafif Negatif

    Pay Alım Satım Haberleri –
    SAHOL – Sabancı Holding, pay geri alım programı çerçevesinde 19.69 TL fiyattan 500 bin adet pay alımı yapıldığını ve alınan payların şirket sermayesine oranının %2.37’ye yükseldiğini bildirdi.
    FORMT – Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezen tarafından 1.57-1.67 TL fiyat aralığından 1 milyon adet pay alımı yapılırken, Formet Metal sermayesindeki payı %1.6’ya yükseldi.
    KMPUR – Yönetim Kurulu Başkanı Yulda Leon Mirzahi tarafından 29.44-29.93 TL fiyat aralığından 50 bin adet pay alımı yapılırken, Kimteks Poliüretan sermayesindeki payı %36.7’ye yükseldi.
    TSGYO – TSKB tarafından 6.09-6.53 TL fiyat aralığından 375 bin adet pay satışı yapılırken, TSKB GYO sermayesindeki payı %89.05’e geriledi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    FONET & OYYAT – VBTS kapsamında FONET ve OYYAT payları 13/06/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 08/07/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.
    Nakit Temettü Haberleri

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – GZNMI, MOBTL


Yukarı