Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    HEKTS – Şirket daha önce alım konusunu açıkladığı üzere faaliyet konusu "tohumculuk ve tohum ıslahı" olan Avustralya'da yerleşik Agriventis Technologies Pty.Ltd.' nin sermayesini temsil eden payların %51'lik kısmını 28 milyon TL bedelle aldığını bildirdi.
    OZBAL & ERCB – Payları Borsa'da işlem gören Özbal Çelik Boru'nun bir kül halinde payları Borsa'da işlem görmeyen Erciyas Çelik Boru tarafından devir alınmasına ilişkin pay dağıtım işlemleri bugün gerçekleştirilecek olup Erciyas Çelik Boru payları bugün itibariyle Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayacak.
    VBTYZ – Şirket ile bir devlet kurumunun teknoloji şirketi ile 3 yıllık dönemde 8.82 milyon TL tutarında iş sözleşmesi imzalandığı bildirildi.
    Otomotiv – Binek otomotivde ÖTV oranlarının belirlenmesinde kullanılan fiyat aralıkları revize edildi. Resmi Gazete’de açıklanan karara göre, 1,6 litre altında motor hacmine sahip binek araçlarda ÖTV oranları daha önce %45-50-80 olarak 3 dilimde belirlenirken, revizyon sonrası %45-50-60-70-80 olarak 5 farklı ÖTV dilimi olacak. Daha önce vergi öncesi 92 bin TL altında fiyata sahip araçlarda uygulanan %45 ÖTV, revizyon sonrası 120 bin TL vergisiz fiyata sahip araçlarda uygulanacak. En yüksek %80’lik ÖTV dilimi daha önce 150 bin TL üzerindeki araçlara uygulanmaktayken, revizyon sonrası 200 bin TL üzerindeki araçlara uygulanacak. %60 ve %70 ÖTV dilimleri 150-200 bin TL aralığındaki araçlarda uygulanacak. Yapılan revizyonlar giriş seviye araçlarda vergi yükünü bir miktar hafifletecektir (%6 ile %19 arasında fiyat düşüşü gerçekleşebilir), diğer yandan yeni vergi dilimlerinin getirilmesi ise giriş seviye araçlar ile orta segment arasındaki makası daraltacaktır. Toplamda araç satışları üzerinde revizyonların etkisinin olumlu olmasını tahmin ediyoruz.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    ARCLK – Pay geri alım programı çerçevesinde 51.41 TL fiyattan 0.19 milyon adet pay alımı yapılırken, alınan payların şirket sermayesine oranı %5.47’ye yükseldi.
    SAHOL – Pay geri alım programı çerçevesinde 15.02 TL fiyattan 0.59 milyon adet pay alımı yapılırken, alınan payların şirket sermayesine oranı %0.6'ya yükseldi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    DOBUR & KRSTL – VBTS kapsamında DOBUR.E ve KRSTL.E payları 13/01/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 11/02/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

    Nakit Temettü Haberleri –

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler –


Yukarı