Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    EREGL – EREGL’nin 4Ç sonuçları beklentilerin üzerinde geldi, şirket ayrıca %12.1 temettü verimine işaret eden hisse başına brüt 1.85 TL temettü ödemesi kararını açıkladı. EREGL’nin 4Ç net karı yıllık %700 üzerinde artışla 1,86 milyar TL olarak açıklandı. Piyasa beklentisi 1,59 milyar TL iken bizim tahminimiz 1,75 milyar TL kar açıklanması yönündeydi. Güçlü sonuçların temel sebebi beklentilerden daha yukarıda gerçekleşen faaliyet kar marjı oluşmuştur. 4Ç’de FAVÖK marjı %26,6 seviyesine yükselirken, piyasa beklentisi olan %23’ün 3,6 puan üzerinde gerçekleşti. Ortalama ton başına FAVÖK ise bir önceki çeyrekte 117 dolar iken son çeyrekte 144 dolar seviyesine yükseldi (YF tahmin 140 dolar). Çelik piyasasında yassı ürünlerde %10, uzun çelikte ise %17 seviyesinde gözlenen ortalama çeyreklik fiyat artışları, kar marjlarını yukarı çeken temel unsur oldu. Son çeyrekte ayrıca TL’nin değer kazanmasıyla vergi gideri de normalleşti ve net kar artışına destek oldu. Şirketin Yönetim Kurulu Mart ayında toplanacak Genel Kurul onayına sunulmak üzere hisse başına brüt 1.85 TL nakit temettü dağıtım kararı alındığını duyurdu. Temettü dağıtımının da Mart ayı içinde gerçekleşmesinin teklif edileceği belirtildi. Temettü verimi son kapanış fiyatına göre %12.1 seviyesindedir. EREGL’nin net nakit seviyesi 832 milyon dolardan 941 milyon dolara yükselmiştir, bu nedenle temettü ödemesi nakit akışı olarak sorun olmayacaktır. Piyasa tepkisinin olumlu olmasını bekliyoruz.
    TUPRS – TUPRS’ın 4Ç net karı piyasa beklentisinin hafif üzerinde açıklandı. Tüpraş 4Ç'de 376mn TL net kar açıkladı, piyasa beklentisi 316 mn TL kar açıklanması yönündeydi (YF tahmin: 124 milyon TL). Şirketin 4Ç döneminde FAVÖK rakamı bir önceki seneye göre %67 düşüşle 233 mn TL seviyesinde açıklandı ve 331 mn TL seviyesindeki piyasa tahminlerinden bir miktar aşağıda gerçekleşti. Son çeyrekte Brent petrol ve ürün fiyatlarında yaşanan artışa rağmen stok karı etkisinin 2021 ilk çeyreğine kaymış olması, 4Ç’de faaliyet karının beklentilerin bir miktar altında gerçekleşmesine sebep oldu. Diğer yandan kur farkı gelirleri ve vergi gelirinin etkileri ise 4Ç’de net kar performansını piyasa tahminlerinin üzerine taşıdı. Şirketin net rafineri marjı 4Ç’de 0.7 dolar/varil, 2020 yılında ise 1.3 dolar/varil seviyesinde gerçekleşti (2019 yılı: 3.7 dolar). Şirket Yönetimi 2021 yılı için paylaştığı beklentilerde, rafineri marjının 2.5-3.5 dolar aralığına yükselmesini beklerken, kapasite kullanım oranında ise %90-95 aralığına çıkılmasını tahmin etmektedir (2020: %82). Artan kapasite kullanım tahminine parallel olarak şirketin satış hacminin de 24.5 milyon tondan, 26-27 milyon ton seviyesine yükselmesi beklenmektedir. Açıklanan beklenti yıllık olarak marjlarda yaklaşık 2.0 dolar/varil iyileşmeye işaret ediyor, bu rakam bizim 2.5 dolar/varil iyileşme tahminimizin hafif altında fakat şirket de 2021 yılında marjların yukarı yönlü seyredeceği yönündeki beklentileri teyit etmiş durumdadır. 4Ç sonuçları önemli bir sürpriz içermezken, hem marjlara yönelik artış beklentisi hem de yıl sonu bilançoda net borçta gözlenen düşüş dolayısıyla (sene sonu borç 9.4 milyar TL, bir önceki çeyrek 17.8 milyar TL) piyasa tepkisinin hafif pozitif olmasını tahmin ediyoruz.
    BUCIM – Şirket sermayesi 15 Şubat’ta 180 milyon TL’den %177.8 oranında bedelli olarak 320 milyon TL artışla 500 milyon TL’ye yükseltilecek.
    DOAS – Doğuş Otomotiv ve n11.com 2. el otomotiv pazarına yönelik iş birliği fırsatlarını değerlendirecek. DOAS tarafından yapılan açıklamada, n11.com ve şirket arasında 2. el otomotiv pazarındaki stratejik iş birliği fırsatlarını değerlendirmek üzere ortak bir çalışma grubu kurulmasına karar verildiği belirtildi. N11.com Doğuş Grubu’nun da ortak olduğu Türkiye’de internet sektöründe Pazaryeri formatı ile faaliyet göstermektedir. DOAS ve n11’in pazaryeri konseptli 2. el online otomobil platformu olan garaj11'de olası iş birliği fırsatlarına odaklanacakları açıklandı. Bu projede detaylar henüz belli olmadığı için (hisse ortaklığı veya sadece stratejik iş birliği vb.) DOAS üzerindeki etkisi hakkında bu aşamada yorum yapmak erken olacaktır.
    DOHOL – Şirket bağlı ortaklığı olan Galata Wing Enerji’nin halka arzına ilişkin olarak bir aracı kurum ile halka arz aracılık yeki sözleşmesi imzalandığı bildirildi.
    DARDL – Yakın İzleme Pazarı’nda işlem gören şirket paylarının yıldız pazara geçişi için başvuru yapıldı.
    GEDIK – Şirket sermayesinin 120 milyon TL’den %97.50 oranında kar payından bedelsiz olarak 117 milyon TL artışla 237 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.
    GLYHO – Şirketin %95.5 oranındaki bağlı ortaklığı olan Naturel Gaz’ın Petrol Ofisi ile Oto CNG satışı ile ilgili olarak anlaşma yaptığı bildirildi. İşbirliği ile birlikte şirketin 9 adet oto CNG istasyonunun 2 sene içerisinde 12 adet artması bekleniyor.
    HDFGS – Şirket sermayesinin 210 milyon TL’den %35.7 oranında kar payından bedelsiz olarak 75 milyon TL artışla 285 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.
    IZMDC – Şirket, bünyesinde bulunan İzdemir Enerji’nin halka arzına ilişkin olarak TSKB ile danışmanlık sözleşmesi imzaladığını bildirdi.
    ORGE – Şirket, devam eden projeleri arasında yer alan Kaynarca – S. Gökçen metro projesine ilişkin olarak daha önce açıkladığı ek iş için 0.6 milyon Euro + KDV tutarında sözleşme imzaladı. Şirketin, söz konusu projede sözleşme büyüklüğü 11.6 milyon Euro’ya yükseldi. 12 Şubat 2021 KAP Haberleri
    SASA – Şirketin 0.94 milyon Dolar tutarındaki PTA yatırımına ilişkin olarak Tecnicas Reunidas ile tesis yapımı için anlaşma imzalandı. Yatırımın 2023 Şubat’ta devreye girmesi bekleniyor.
    KRONT – Şirket TCELL ile 3 yıllık, y

    Pay Alım Satım Haberleri –

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları – SPK, daha önce 30 Haziran tarihi ile aldığı BİST30 hisselerindeki açığa satış iznini BİST50 olarak genişletti. Bugün itibariyle BİST50 şirketlerinde açığa satışa izin verilecek.
    AVGYO – Şirket sermayesinin 72 milyon TL’den %55 oranında iç kaynaklardan bedelsiz olarak 39.6 milyon TL artışla 111.60 milyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin olarak yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
    CELHA – Şirket sermayesinin 16.50 milyon TL’den %151.5 oranında bedelli olarak 25 milyon TL artışla 41.50 milyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
    DIRIT – Şirket sermayesinin 10.65 milyon TL’den %153 oranında tahsisli olarak 16.33 milyon TL artışla 26.98 milyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
    GLRYH – Şirket sermayesinin 30 milyon TL’den %300 oranında bedelli olarak 90 milyon TL artışla 120 milyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
    IZMDC – Şirket sermayesinin 375 milyon TL’den %300 oranında bedelli olarak 1.12 milyar TL artışla 1.50
    NUGYO – Şirket sermayesinin 295 milyon TL’den toplam satış hasılatı 190 milyon TL olacak şekilde tahsisli olarak artırılmasına ilişkin yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı. VBTS kapsamında SEKUR payları 12/02/2021 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/02/2021 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecek. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv

    Nakit Temettü Haberleri –
    EREGL – Şirket, tarihi daha sonra belli olmak üzere brüt 1.85 TL ve net 1.58 TL tutarında temettü dağıtım kararı aldı.
    GEDIK – Şirket, tarihi daha sonra belli olmak üzere brüt 0.25 TL ve net 0.21 TL tutarında temettü dağıtım kararı aldı.
    ISDMR – Şirket, tarihi daha sonra belli olmak üzere brüt 1.28 TL ve net 1.09 TL tutarında temettü dağıtım kararı aldı.
    YGGYO – Şirket, tarihi daha sonra belli olmak üzere brüt 1.03 TL ve net 1.03 TL tutarında temettü dağıtım kararı aldı.

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – KAP Haberleri Yatırım Finansman Menkul Değerler Meclis-i Mebusan Cad. 81 Fındıklı 34427 Beyoğlu / İstanbul Tel: +90 (212) 317 69 00 Faks: +90 (212) 282 15 50 - 51 UYARI NOTU: Bu e-posta mesajı ve ekleri gönderildiği kişi ya da kuruma özeldir ve gizlidir. Hiçbir şekilde üçüncü kişilere açıklanamaz ya da yayınlanamaz. Yetkili alıcılardan biri değilseniz, bu mesajın herhangi bir şekilde ifşa edilmesi, kullanılması, kopyalanması, yayılması veya mesajda yer alan hususlarla ilgili olarak herhangi bir işlem yapılmasının kesinlikle yasak olduğunu bildiririz. Eğer mesajın alıcısı veya alıcısına iletmekten sorumlu kişi değilseniz lütfen mesajı sisteminizden siliniz ve göndereni uyarınız. Gönderen ve Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş., bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve eksiksiz olduğu konusunda bir garanti vermemektedir, içerik Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. tarafından her zaman değiştirilebilir. Bu e-posta yer alan bilgiler “Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.” tarafından genel bilgilendirme amacı ile her türlü veri, yorum ve değerlendirmeler hazırlandığı tarih itibariyle mevcut piyasa koşulları ve güvenilirliğine inanılan kaynaklara dayanılarak hazırlanmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş sorumlu değildir. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel nitelikte olup, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu e-posta içeriğinde yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. sorumlu tutulamaz. Mesajın içeriğinden, iletilmesinden, alınmasından, saklanmasından, gizliliğinin korunamamasından, virüs içermesinden ve sisteminizde yaratabileceği zararlardan Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. sorumlu tutulamaz. Yatırım Finansman bu mesajın içeriği ve ekleri ile ilgili olarak hukuki açıdan herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir. Levent Durusoy Genel Müdür Yrd. levent.durusoy@yf.com.tr +90 (212) 334 98 33 Strateji ve Yatırım Danışmanlığı Bölümü Serhan Yenigün Müdür serhan.yenigun@yf.com.tr +90 (212) 334 98 44 Vahap Taştan Yönetmen vahap.tastan@yf.com.tr +90 (212) 334 98 47 Onur Alkan Kıdemli Uzman onur.alkan@yf.com.tr +90 (212) 334 98 70 Araştırma Bölümü Serhan Gök Müdür serhan.gok@yf.com.tr +90 (212) 334 98 39 Erol Gürcan Ekonomist erol.gurcan@yf.com.tr +90 (212) 317 98 47 Kurumsal Finansman Bölümü Pervin Bakankuş Müdür pervin.bakankus@yf.com.tr +90 (212) 334 98 61 Hizmet Noktalarımız Genel Müdürlük +90 (212) 317 69 00 Merkez +90 (212) 334 98 00 Antalya +90 (242) 243 02 01 Ankara +90 (312) 417 30 46 Bursa +90 (224) 224 47 47 Caddebostan +90 (216) 302 88 00 İzmir +90 (232) 441 80 72 Samsun +90 (362) 431 46 71 Ulus +90 (212) 263 00 24

Yukarı