Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    HALKB – Halkbank 3Ç21 finansal sonuçlarını bugün piyasaların kapanmasının ardından açıklaması bekleniyor. 3Ç21'de bankanın TL90mn net kar açıklamasını bekliyoruz. Piyasanın genel beklentisi ise TL90mn net kar olması yönünde. Artan net faiz gelirlerine rağmen, TL kredi mevduat makasının negatif olması sebebiyle karlılığın (%0,9 çeyreklik özkaynak karlılığı) sınırlı seviyelerde kalacağını tahmin ediyoruz. Kredi mevduat makasında sınırlı iyileşme ve 2,8mlrTL’ye (2Ç: 2mlrTL, %19 TÜFE varsayımıyla) net faiz gelirlerinin 3,9mlrTL’ye ulaşmasını öngörüyoruz. Böylelikle, swap etkisinden arındırılmış net faiz marjının negatif %0,2’den pozitif %0,6’ya yükselmesini öngörüyoruz. Faaliyet giderlerinde yıllık %25 komisyon gelirlerinde ise %63 artış öngörüyoruz.
    ALGYO – Alarko GYO Bodrum’da 423 milyon TL’ye otel satın alacak. Alarko Holding’in %51 iştiraki olan Alarko GYO’nun Bodrum’da 1022 yatak kapasiteli ve 42 bin m2 arazi üzerine kurulu oteli satın almak için anlaşmaya vardığı belirtildi. Alarko GYO’nun 3Ç itibariyle 838 milyon TL net nakdi bulunuyordu, şirket bu satın almayı kendi kaynakları ile finanse edebilecektir. Hali hazırda Muğla’da Hillside otelin sahibi konumda olan Alarko GYO, bu satın alma ile turizm operasyonlarını genişletmiş olacaktır. Şirket yönetimi de 3Ç sunumlarında turizm tarafında büyümek istediklerini belirtmişti. Alarko GYO’nun Alarko Holding Net Aktif Değeri içinde yaklaşık %10 paya sahip olduğunu tahmin ediyoruz.
    MANAS – Şirket ASO 1. Organize Sanayi Bölgesinde doğalgaz ve su sayaçlarının uzaktan okunması adına yapılacak projeye ilişkin olarak 4.15 milyon TL tutarında iş aldığını bildirdi. Projenin 2022 yılı ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    ENKAI – Mehmet Sinan Tara tarafından 11.43 – 11.57 TL fiyattan 0.1 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %0.38’e yükseldi.
    OZGYO – Pay geri alım programı çerçevesinde 1.65 TL fiyattan 1.3 milyon adet pay alımı yapıldı.
    VBTYZ – Pay geri alım programı çerçevesinde ortalama 20.45 TL fiyattan 0.1 milyon adet pay alımı yapılırken alınan payların şirket sermayesine oranı %1.50’ye yükseldi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi Yenilikleri – Borsa kararı ile yürürlükte olan VBTS içerisinde “Emir Paketi” ve “Emir İletim Kanallarının Kısıtlanması (İnternet Emir Yasağı)” gibi uygulamalar eklendi. Tüm tedbir aşamaları için ise tedbir süresi 15 günden 1 aya yükseltildi.
    ARASE – Şirket payları bugün itibariyle 110 TL fiyattan Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayacak.
    ULUFA – Şirket payları bugün itibariyle 2.49 TL fiyattan Ana Pazar’da işlem görmeye başy
    GMTAS – Şirket payları yarın itibariyle 2.24 TL fiyattan Alt Pazar’da işlem görmeye başlayacak. SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv

    Nakit Temettü Haberleri –
    ISDMR – ISDMR hisse başına 1.50 TL brüt nakit temettü ödeme kararı aldı. 8 Aralık’ta gerçekleşmesi beklenen temettü ödemesi, yaklaşık %10,2 temettü verimine işaret ediyor. Şirket temettü ödemesini geçmiş yıl karlarından yapacak. İsdemir EREGL’nin %95 iştiraki olup, hali hazırda elindeki nakdi EREGL’ye borç olarak aktarmaktaydı. Dolayısıyla temettü ödemesi EREGL nakit akışını etkilemeyecektir.

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler –


Yukarı