Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    DOAS – DOAS’ın 3Ç net karı beklentilerin üzerinde açıklandı. DOAS 3Ç'de 370 mn TL net kar açıkladı (Piyasa Bekl: 245 TL net kar). Şirket geçen senenin aynı döneminde 512 mn TL kar açıklamıştı. 3Ç FAVÖK rakamı geçen çeyreğe göre %23 düşüşle 576 milyon TL olarak gerçekleşti (beklenti: 443 mn TL). Araç tedarikinde arz kaynaklı yaşanan problemler nedeniyle satış adetlerinde bu çeyrekte yıllık %53 düşüş kaydedildi, ciro ve net kar da buna bağlı olarak geçen senenin altında kaldı fakat artan kar marjları sayesinde beklentilerin üzerinde sonuçlar elde edildi. FAVÖK marjı beklentinin yaklaşık 2 puan üzerinde %11,9 olarak açıklandı. Geçen sene FAVÖK marjı %10,0 seviyesindeyken, 2Ç’de ise %10,1 olarak gerçekleşmişti. Güçlü fiyatlama, sektörde stok seviyesinin düşük seyretmesiyle azalan rekabet etkisi ve maliyetlerin kontrol altında tutulması gibi etkenler kar marjlarını desteklemeye devam etti. Özkaynak yöntemiyle değerlenen iştiraklerden elde edilen ilk çeyreğe göre yatay seyrederek 79 milyon TL oldu. Net borç seviyesi güçlü kar performansı ve azalan stokların getirdiği işletme sermayesi ihtiyacında düşüş ile beraber 1,7 milyar TL’den 1,0 milyar TL’ye geriledi. Sonuçlara piyasa tepkisinin olumlu olacağını tahmin ediyoruz.
    TUPRS – TUPRS 24 Kasım’da stratejik dönüşüm planını açıklayacağını duyurdu. Şirketin yaptığı açıklamada, 24 Kasım günü analist ve yatırımcılar ile yapılacak toplantıda “Stratejik Dönüşüm Planı” açıklanacağı belirtildi. Planda çevre ve karbon salınımını azaltıcı yeni yatırımlar, alternatif yakıtlar gibi konuların ön planda olacağını ve karbon konusunda uzun vadeli hedeflerin paylaşılabileceğini tahmin ediyoruz. Bu planın piyasada elektrikli araçlara geçişin rafineriler üzerinde olası uzun vadeli etkileri gibi kaygıları azaltıcı etki yapabileceğini düşünüyoruz.
    SAHOL –Şirket azami 102 milyon TL nominal değer (sermayenin %5’i kadarı) ve 1.75 milyar TL fon tutarı olmak üzere pay geri alım programı gerçekleştirilmesine karar verdi. Karar, ilk yapılacak Genel Kurul’da onaya sunulacak.
    FONET – Şirket ile Türksat arasında 1.36 milyon Dolar tutarında sözleşme imzalandı. Söz konusu tutar şirketin 2020 yılı hasılatının %20’sine karşılık gelmekte.
    SANFM – Şirket, yeni ürün çalışmaları kapsamında geliştirilen anti bakteriyel nonwoven kumaş, anti bakteriyel filtre, anti bakteriyel ovucu fiber ve anti bakteriyel temizlik bezi ürünlerinin uygunluğu konusunda bağımsız bir kuruluşa yaptığı başvurunun olumlu sonuçlandığı ve bu çerçevede Bakanlık’a başvurulacağı bildirildi.
    THYAO – Şirket, bazı basın organlarında çıkan Belarus’a uçuşlarında yasadışı göçmen trafiğine zemin hazırlandığı haberlerini yalanladı.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    ENKAI – Mehmet Sinan Tara tarafından 11.19 – 11.25 TL fiyat aralığından 0.1 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %0.38’e yükseldi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları – SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv

    Nakit Temettü Haberleri –

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler –


Yukarı