Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    BIMAS – Şirket, pay geri alım programı çerçevesinde azami 10 milyon TL nominal değerli pay ve 700 milyon TL azami fon ayrılmasına karar verdi.
    ENKAI – Şirket, pay geri alım programı çerçevesinde azami 28 milyon TL nominal değerli pay ve 210 milyon TL azami fon ayrılmasına karar verdi.
    EREGL – EREGL Yönetimi 2020 beklentilerini açıkladı. Şirket yönetimi tarafından Cuma günü gerçekleştirien telekonferans toplantısında, 2020 yılına ilişkin satış ve kar marjı tahminleri paylaşıldı. Buna göre şirket 2019 senesinde 8.3 milyon ton olan satış hacminin 2020’de 8.5 milyon ton olmasını beklemketedir. Ayrıca 2020 yılı FAVÖK marjı için %16-18 aralığında tahmin paylaşılmıştır. Şirketin satış hacmi tahmini bizim beklentimizin yaklaşık %10 daha yukarısında olup, FAVÖK marjı için tahmin aralığı da bizim %16 seviyesindeki beklentimizden (piyasa beklentisi %17.1) bir miktar daha olumlu görünüme işaret etmektedir. Şirket Yönetimi yılın ikinci yarısında çelik fiyatlarında iyileşme beklediklerini belirterek karlılıkta ilk 6 aya göre bir miktar iyileşme gerçekleşebileceğini belirtmiştir. Şirketin paylatığı beklentilere piyasa tepkisinin olumlu yönde olmasını bekliyoruz.
    KORDS – Kordsa’nın 2Ç net karı beklentilerin hafif üzerinde fakat geçen seneye göre oldukça düşük. Kordsa 2Ç'de piyasa beklentilerinin hafif üzerinde 15mn TL net kar açıkladı, piyasa beklentisi 9mn TL net kar açıklanması yönündeydi (YF tahmin: 5mn TL net kar). Her ne kadar 2Ç net karı beklentilere göre bir miktar yukarda gelse de, net kar geçen senenin %84 aşağısında kalmıştır. Şirketin satış gelirleri bu çeyrekte pandemi kaynaklı talep düşüşü, üretim duruşları ve düşen ürün fiyatları sonucu yıllık bazda %39 gerileme kaydetti. Dolar bazında ciro küçülmesi ise %49 olarak gerçekleşti. Şirketin satış gerçekleştirdiği otomotiv ve havacılık sektörlerinde küresel olarak yaşanan üretim kayıplarının yanı sıra, Çinli üreticilerin yarattığı rekabet gelirlerdeki düşüşte etkili oldu. Kompozit iş kolunun satışlar içindeki payı yaklaşık %19 oldu (1Ç’de %18 seviyesindeyken, geçen sene %13 olarak gerçekleşmişti). 2Ç’de %18ç6 olarakKar marjlarında ise emtia fiyatlarındaki düşüş ve maliyet kontrolleri sonucu olarak ilk çeyreğe göre FAVÖK seviyesinde 1.4 puan iyileşme gözlenmiştir. 2Ç’de gerçekleşen FAVÖK marjı %14.2 olarak kaydedilirken, piyasa beklentisi olan %13.0’ün bir miktar yukarısında gerçekleşmiştir. Yine de FAVÖK’te yıllık bazda %45 düşüş kaydeden Korkdsa, geçen sene yapılan satın almaların getirdiği finansman yükü nedeniyle net karda ise %84 düşüş kaydetmiştir. Kordsa’nın net borcu ise geçen çeyrekte 2.6 milyar TL seviyesindeyken, bu çeyrekte büyük oranda kur değişimlerine bağlı olarak 2.7 milyar TL’ye yükselmiştir. Her ne kadar 2Ç net kar rakamı beklentilere göre biraz daha olumlu olsa da, 2Ç sonuçlarının hisse performansı üzerinde önemli bir etki yaratmasını beklemiyoruz.
    VAKBN – T. Vakiflar Bankasi 2Ç20 finansal sonuçlarını bugün piyasaların kapanmasının ardından açıklaması bekleniyor. 2Ç20'de Banka’nın TL1428mn net kar açıklamasını bekliyoruz. Piyasanın genel beklentisi ise TL1477mn net kar olması yönünde. Daralan TL kredi mevduat makasları ve düşen komisyon gelirleriyle (770mn TL, çeyreklik -%25), 1Ç20’deki yüksek bazın ardından 2Ç20 net karında çeyreklik %17 daralma öngörüyoruz (1,428mlr TL, %15 özkaynak karlılığı). Daralan provizyonların ise net kara pozitif katkı yapmasını bekliyoruz (2,8mlr TL, çeyreklik -%10). Diğer Türk Bankalarına kıyasla daha yüksek özkaynak karlılığı daha yüksek hedef PD/DD çarpanına işaret etse de, hızlı kredi büyümesi nedeniyle kredi mevduat makasları ve karlılıkta aşağı yönlü risk öngörüyoruz.
    HAVACILIK – DHMI’nin Temmuz verilerine göre Türkiye’deki havalimanlarını yolcu sayısı yıllık bazda %72 gerileyerek 6,22mn olarak gerçekleşti. Toplam yolcu sayısı bizim Temmuz tahminimiz olan 6-7mn yolcu seviyesine paralel. Geçen ayki yolcu sayısı 2,75mn seviyesindeydi. Yurtiçi yolcu %50 daralarak 4,6mn olarak gerçekleşirken, yurtdışı yolcu sayısındaki düşüş %88 oldu (1,61mn). İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen’de yolcu sayısı sırasıyla %78 ve %63 gerilerken, TAVHL’in Türkiye’de işlettiği havalimanlarındaki yolcu sayısı %80 düştü. Kümülatif verilere baktığımızda, toplam yolcu sayısının yılbaşından bu yana yıllık bazda %63,6 oranında daraldığını görüyoruz. Veriler bizim yavaş tahminimizle uyumlu görünüyor. Rusya ve Almanya ile sınırların kademeli olarak açılmasıyla, Ağustos’un Temmuz’dan daha kuvvetli olabileceğini düşünüyoruz. Yine de Türkiye’deki hava taşımacılığının en büyük pazar olan AB ile sınırlar tam olarak açılmadan toparlanmanın hızı düşük kalabilir.
    Pay Alım Satım Haberleri –
    AKBNK – AKSANDIK tarafından 4.5585 TL ortalama fiyattan 4.3 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %0.256’ya yükseldi.
    AKSA – Pay geri alım programı çerçevesinde 6.68 – 6.90 TL fiyat aralığından 0.19 milyon adet pay alımı yapılırken, alınan payların şirket sermayesine oranı %0.25’e yükseldi.
    ORGE – Pay geri alım programı çerçevesinde 6.7269 TL ortalama fiyattan 0.21 milyon adet pay alımı yapılırken, alınan payların şirket sermayesine oranı %0.88’e yükseldi.
    TRGYO – Aziz Torun tarafından 3.48 – 3.51 TL fiyat aralığından 0.15 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %39.5’a yükseldi.

Yukarı