Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    GESAN – Girişim Elektrik, Başkent Elektrik Dağıtım’ın açtığı ihalede 1.14 milyon Dolar tutarla en iyi teklifi verdiğini bildirdi. Ayrıca Toroslar Elektrik Dağıtım’ın açtığı ihalede 1.07 milyon Dolar tutarla en iyi teklifi verdiğini bildirdi. Söz konusu toplam tutar şirketin 2021 yılı hasılatının yaklaşık %2’sine karşılık gelmekte.
    EKGYO & OZKGY – EKGYO - Emlak Konut GYO, Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım Projesi için Ozak GYO’nun en yüksek teklifi verdiği açıklandı. Proje toplam satış geliri 7,8 mlrTL olarak açıklanırken, EKGYO minimum geliri 2,34 mlrTL olarak belirtildi. Henüz proje detayları (ünite, alan) açıklanmasa da Ozak GYO NAD’a %10-20 bandında pozitif etki edebileceğini düşünüyoruz. Gelişme, EKGYO ve OZKGY için pozitif. Ek olarak, Emlak Konut gelir paylaşımlı projelerinden olan İzmir Konak 1. Etap’ta 585,2mnTL olan Asgari EKGYO Toplam Geliri ek protokolle 1.1mlrTL'ye yükselmiştir. Pozitif
    PGSUS – Pegasus, Haziran 2022 aylık trafik verilerine göre taşınan toplam yolcu yıllık bazda %41 artarak 2.51 milyon yolcu oldu. İç hat yolcu sayısı %12 düşüşle 1.06 milyon olurken, dış hat yolcu sayısı %155 artarak 1.45 milyon yolcuya (2019 Haziran yolcu sayısına göre %8 daha yüksek) yükseldi. Dış hatlar kapasitesi %131 artışla 3.53 mln km (Haziran 2019’un %24 üzerinde, dış hatlar kapasitesi toplam kapasiteye oranı %79) olurken, yurt içi kapasite Haziran ayında %21 azaldı. Doluluk oranı ise yıllık
    bazda 5.0 puan artış göstererek %82.1 seviyesinde gerçekleşti. 6 aylık kümülatif (Ocak – Haziran) veriye bakıldığında ise yolcu sayısı yurtdışı yolcu sayılarındaki %187’lik artış ve yurtiçindeki %2’lik artış sonucunda, toplamda yıllık %61’lik artışla 11.37 milyona ulaştı (2019 yılı seviyesinin %79’u). - Nötr.
    VBTYZ – VBT Yazılım ile bir banka arasında 10.29 milyon Dolar tutarında iş sözleşmesi imzalandığı bildirildi. İşin iki ay içerisinde teslimi beklenirken, tutar 2021 yılı hasılatının %89’una karşılık gelmekte.
    YYLGD – Yayla Gıda, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) açtığı ayçiçeği tohumu yağı ihalesinde 17.9 milyon TL tutarda iş aldığını bildirdi.
    Bankacılık – BDDK TL kredi kısıtlaması uygulamasında yurtdışı iştiraklerin kapsam dışında olacağını belirtti. BDDK tarafından fazla dövizi olan şirketlere yönelik TL kredi verilmemesine yönelik kararın uygulanmasında, şirketlerin yurtdışı iştiraklerinin sahip olduğu döviz varlıkların hesaplamalarda dikkate alınmayacağı belirtildi. Buna göre döviz fazlası gözüken fakat ağırlıklı yurtdışı iştirakleri bulunan ARCLK, SISE, CCOLA ve AEFES gibi şirketler, uygulamanın etkilerine daha az maruz kalacaktır.
    İlaç Sektörü – İlaç fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı. Resmi Gazete’de yer alan karara göre, Temmuz ayından geçerli olmak üzere ilaç fiyatlarında yüzde 25 fiyat artışı yapıldı. Şubat ayında yapılan %37,5 zam ardından, 2022 yılı toplam ilaç zam oranı %72 seviyesine yükselmiş oldu. Bugünkü karar ile ayrıca 100 TL altındaki ilaçlarda eczane kar marjında %3, 100-200 TL arasındaki ilaçlarda %2 ve daha pahalı ilaçlarda %1 artışa gidildi. Açıklanan kararlar SELEC için hem stok karı hem de ciro büyümesi olan bilançoya olumlu yansıyacak, ayrıca müşterileri olan eczanelerin artan kar marjı yine depocular için dolaylı yoldan olumlu olacaktır. Artan ilaç fiyatları ilaç üreticisi DEVA, GENIL, ECILC gibi şirketlerin de artan maliyetleri karşılamasına yardımcı olacaktır.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    SKBNK – Desmer Güvenlik tarafından 1.06 TL fiyattan 100 bin adet pay alımı yapılırken, Şekerbank Sermayesindeki payı %0.02’ye yükseldi.
    NUHCM – Yönetim Kurulu üyesi Yılmaz Küçükçalık tarafından 48.80-59.00 TL fiyat aralığından 11.2 milyon adet pay alımı yapılırken, Nuh Çimento sermayesindeki payı %1.8’e yükseldi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları – VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

    Nakit Temettü Haberleri –

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler –


Yukarı