Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    KOZAL – Koza Altın’ın Karapınar projesine yönelik ÇED raporu mahkeme tarafından iptal edildi. Şirket 2020 yıl sonunda Çanakkale Karapınar projesinde yapılan sondajlar sonucu 174 bin ons altın rezervi açıklamıştı (toplam KOZAL rezervlerine oranı %8,4). Mahkeme kararına rağmen KOZAL 2022 üretim planının etkilenmesinin beklenmediğini belirtti. Hafif olumsuz.
    MAVI – Mavi Giyim’in 3Ç21 finansal sonuçlarını bugün piyasaların kapanmasının ardından açıklaması bekleniyor. Piyasanın genel beklentisi TL1356mn net satış, TL318mn FAVÖK ve TL128mn net kar olması yönünde.
    YKBNK & KCHOL – YKBNK paylarının KCHOL’e devri konusunda BDDK’dan onay alındığı bildirildi.
    AKFGY – Şirket sermayesi bugün 900 milyon TL’den %44.4 oranında bedelsiz olarak 400 milyon TL artışla 1.3 milyar TL’ye yükseltilecek. Düzeltilmiş pay fiyatı 4.93 TL’ye karşılık gelmekte.
    SISE – Şirket Katar Yatırım Fonu ile şirket ortaklığına dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    BIMAS – Şirket, azami 5 milyon adet ve 450 milyon TL fon tutarı olmak üzere şirket sermayesinin %0.8’ine karşılık gelecek şekilde pay geri alım programı başlatılmasına karar verildiğini bildirdi.
    DOHOL – Pay geri alım programı çerçevesinde 3.38 – 3.40 TL fiyat aralığından 2.5 milyon adet pay alımı yapıldı.
    ENKAI – Mehmet Sinan Tara tarafından 16.28 – 16.35 TL fiyat aralığından 0.1 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %0.42’ye yükseldi.
    ERSU – Erdin Özel tarafından 5.38 – 5.41 TL fiyat aralığından 0.16 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %10’a yükseldi.
    ISKPL – Erpet Turizm tarafından 5.28 – 5.50 TL fiyat aralığından 5.57 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %68.55’e yükseldi.
    ODAS – İstanbul Portföy tarafından 26.7 milyon adet pay satışı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %4.79’a geriledi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    BURVA & EGEPO & IHAAS & KTSKR & MIATK & NUGYO – VBTS kapsamında BURVA, EGEPO, IHAAS, KTSKR, MIATK ve NUGYO payları 07/12/2021 tarihli işlemlerden (seans başından) 06/01/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir. SODSN - VBTS kapsamında SODSN payları 07/12/2021 tarihli işlemlerden (seans başından) 06/01/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir. ADESE - Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle ADESE Gayrimenkul Yatırım A.Ş. ADESE payında 07/12/2021 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımının ve Fiyat Kötüleştirmenin Yasaklanması" tedbiri uygulanacak olup paydaki mevcut Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı aynı süre sonuna kadar uzatılacaktır. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

    Nakit Temettü Haberleri –

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler –


Yukarı