Şirket Haberleri

KAP Haberleri

  • AVISA: Avivasa Emeklilik 2Ç18’de 49mnTL net kar açıkladı. Bu rakam, piyasa beklentisi olan 38mn TL ve bizim tahminimiz olan 32mn TL’nin üzerinde gerçekleşmiştir. Hayat sigortası teknik karı yıllık %22 artış gösterdi. Emeklilik segmentinde ise 12mn TL teknik kar gerçekleşti. Bunların dışında, net yatırım geliri ve diğer gelirlerdeki artış, net karı destekledi. Bu sonuçları, hisse performansına olumlu olmasını bekliyoruz.
  • OTKAR: Otokar 2Ç18'de piyasa beklentilerinin üzerinde 51mn TL zarar açıkladı (Piyasa Beklentisi: 44mn TL zarar;YF Beklentisi: 40mn TL zarar). Zayıf sonuçların arkasında temel olarak zırhlı araç satışlarında yaşanan sert düşüş bulunmaktadır. Azalan ciro ile beraber, şirketin ihracat çabalarını devam ettirmesiyle faaliyet giderlerinin yüksek seyretmesi de karlılık üzerinde baskı yaratmıştır. Şirketin FAVÖK’ü de ikinci çeyrekte -32 milyon TL seviyesinde gerçekleşerek, beklentilerin altında kalmıştır (piyasa tahmini -3 milyon TL). Yılın ikinci yarısında başlayacak zırhlı araç ihracatlarıyla, Otokar’ın performansında bir miktar toparlanma bekliyoruz. Fakat açıklanan ilk yarı sonuçlarının hisse performansı üzerinde olumsuz etki yaratmasını bekliyoruz. Bugün Finansallarını Açıklamasını Beklediğimiz Şirketler:
  • TTRAK: Türk Traktör, 2Ç18 finansal sonuçlarını bugün piyasaların kapanmasının ardından açıklaması bekleniyor. 2Ç18'de şirketin 944mn TL net satış, 113mn TL FAVÖK ve 64mn TL net kar açıklamasını bekliyoruz. Piyasanın genel beklentisi ise 967mn TL net satış, 107mn TL FAVÖK ve 56mn TL net kar olması yönünde.

Yukarı