Şirket Haberleri

KAP Haberleri

  • ALYAG: Son olarak 24.05.2018 tarihinde özel durum açıklaması yapılan, Sodrugestvo Group S.A.(Sodru) firması ile Duran Varlık Devri Süreci çerçevesinde, Sodru Teknik İnceleme Yetkilileri şirket merkezimize gelerek, Şirket Yetkilileri ile Fabrikaya ait demirbaş listesinin tamamının doğruluğunun onaylanmasına binaen sabit kıymet devir sözleşmesi imzalanması öncesi demirbaş sayımı işlemini başlatmıştır.
  • ASELS: Aselsan ve TAI arasında 255 milyon ABD doları tutarında yeni bir sözleşme daha imzalandı. İki şirketin ortak yürüttüğü projeler arasında çeşitli helikopter, insansız sistemler, ve yeni nesil savaş uçağı geliştirme projesi bulunuyor. Söz konusu sözleşmeler kapsamında teslimatlar 2018-2022 yıllarında gerçekleştirilecektir.Aselsan’ın bu sözleşmesini ve dün açıklanan Pakistan’a gemi satışı projesindeki olası iş payını da dahil ederek, şirketin toplam iş yükü 9 milyar ABD doları seviyesine yaklaşmaktadır. (2018-1Ç: 7.5 milyar ABD doları) Söz konusu sözleşmeler kapsamında teslimatlar 2018-2022 yıllarında gerçekleştirilecektir.
  • BEYAZ: Beyaz Filo Oto Kiralama Peugeot Yetkili Satıcılığı; 2018 senesi ilk 6 ayını Peugeot Türkiye satışlarının %19'una isabet eden 2.962 adet araç satışı ile Türkiye Birincisi olarak tamamlamıştır.
  • MSGYO: Şirket bugün seans öncesi, kar payından %100 oranında bedelsiz hisse verecektir.

Borsa İstanbul:

  • Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında, YESIL.E payında 06/07/2018 tarihli işlemlerden (seans başından) 20/07/2018 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. VBTS kapsamında 05/07/2018 tarihinden (seans başından) itibaren 19/07/2018 tarihine (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyeceği duyurulan YESIL.E paylarındaki açığa satış ve kredili işlem yasağı, VBTS kapsamında getirilen brüt takas uygulaması ile birlikte 20/07/2018 tarihine (seans sonuna) kadar devam edecektir.
  • Piyasa yapıcılı sürekli işlem yöntemiyle işlem gören MCT DANIŞMANLIK A.Ş (MCTAS.E) ve SEYİTLER KİMYA SANAYİ A.Ş. (SEYKM.E) paylarındaki piyasa yapıcılık faaliyeti firmalar ile piyasa yapıcıları arasında karşılıklı mutabakata varılması sebebiyle sonlandırılmıştır. Söz konusu paylar 06/07/2018 tarihinden itibaren Gelişen İşletmeler Pazarı'nda sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye devam edecektir.

SPK Bülteni:

  • Beyaz Filo, Trakya Cam, Yataş, Vakıf Finansal Kiralama ve Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın sermaye artırım başvuruları onaylanmıştır.
  • Trabzonspor Sportif Yatırımlar ve Futbol İşletmeciliği A.Ş. (TSPOR) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgiliolarak yapılan inceleme sonucunda, bazı yatırımcılara idari para cezasının uygulanmasına karar verilmiştir.
  • Izfas ve Beyaz paylarında bazı yatırımcılara işlem yasağı cezası verilmiştir.

Yukarı