Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    AKGUV – Ana Pazar'da işlem gören hissenin, mevcut "AKGUV" işlem kodu bugünden itibaren "AKYHO" olarak işlem görecektir.
    ANELE – Şirket bugün brüt 0,0081 TL temettü dağıtacak. Temettü verimliliği %0,15 olup düzeltilmiş pay fiyatı 5.43 TL’ye denk gelmekte.
    ASELS – Şirket sermayesi yarın 1.14 milar TL’den %100 oranında kar payından bedelsiz olarak 1.14 milyar TL artışla 2.28 milyar TL’ye yükseltilecek.
    KAREL – 51 ildeki baz istasyonları ile fiber optik hatlarının her türlü bakım, onarım ve kurulum hizmetleri işi ihalesinin kazanıldığı Vodafone tarafından resmi olarak bildirilmişti. Söz konusu ihale için imzalanacak sözleşme, 01.10.2020 tarihinden itibaren 3,5 yıl boyunca geçerli olacaktır. Şirket tarafından iş toplamının sözleşme birim fiyatlarıyla yaklaşık 450 Milyon TL civarında olacağı tahmin edilmektedir.
    THYAO – Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre THYAO ile Hava-İş Sendikası arasındaki maaş kesintisi görüşmelerinde, THYAO’nun 2021 sonuna kadar maaşlarda %30 ile %50 arasında kesinti teklifinin sendika tarafından yüksek bulunması sebebiyle bir sonuca ulaşılamadı. Sendika daha sonra web sitesinden bir açıklama yayınlayarak, Sendikanın uzlaşma çabalarına rağmen, Toplu İş Sözleşmesi’nin son erdirilmek istenmesi hayal kırıklığına yol açmıştır denildi. Hatırlanacağı üzere, Sendika daha önce şirketle maaş kesintileri konusunda görüşmeye hazır olduğunu, ancak üyelerinin onayı olmadan bir şey imzalamayacağını bildirmişti. THYAO’nun çalışanlarının yaklaşık %75’i Hava-İş Sendikasına üye ve bu durum Sendika’ya önemli bir pazarlık gücü sağlıyor. Bu sebeple anlaşmazlığın uzaması THYAO’nun operasyonlarını olumsuz etkileyebilir. Diğer yandan, 2019’da personel giderleri, yakıt dışı harcamaların yaklaşık %24’ünü oluşturdu ve devlet desteklerine rağmen 2020’de bu oranın %27’ye ulaşabileceğini tahmin ediyoruz. Bu sebeple, ücretlerde yapılabilecek kesintiler, şirketin nakit akışına olumlu yansıyabilir.
    Pay Alım Satım Haberleri –

Yukarı