Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    BRLSM – Şirket ile BNRAY İnşaat arasında 15.38 milyon TL tutarında sözleşme imzalandığı bildirildi. Söz konusu tutar şirketin 2020 yılı hasılatının %2.7’sine karşılık gelmekte.
    GESAN – Şirket, ana kampüs binasında yer alan 6 farklı binası için çatı tipi GES yatırımı kararı aldı. Söz konusu kurulumla birlikte şirket elektrik tüketiminin tamamını karşılamayı ve fazla olan elektriğin ise satılmasını planlamakta. Söz konusu yatırım için üçüncü fabrikadaki yatırım süreci tamamlanmış ve 980 KW gücünde GES geçici kabulü için müracaat edildiği bildirildi.
    Yatırımın 2 – 2.5 yılda kendini amorti etmesi bekleniyor.
    GUBRF – Şirketin bağlı ortaklığı Gübretaş Maden’in, Bilecik’de yer alan bir ruhsat sahası sahibi olan Kavak Madencilik hisselerinin %80’ini 1.8 milyon Dolar bedelle satın alınmasına ilişkin sözleşme imzalandığı bildirildi.
    SAYAS – Şirket ile Kanada’lı bir müşterisi arasında 42 hibrit türbinden oluşan Jenner Projesi için 3.09 milyon Euro tutarında sözleşme imzalandı. Söz konusu tutar şirketin 2020 yılı hasılatının yaklaşık %30’una karşılık gelmekte.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    BIMAS – Pay geri alım programı çerçevesinde 64.09 TL fiyattan 0.1 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %1.39’a yükseldi.
    KRTEK – Arif Molu tarafından 5.50 TL fiyattan 0.54 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %6.71’e yükseldi. Sıla Azra Seyok tarafından 5.5 TL fiyattan 0.36 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %6.19’a yükseldi.
    YATAS – Nevzat Yıldız tarafından 11.01 – 11.12 TL fiyat aralığından 0.14 milyon adet pay alımı yapılırken, şirket sermayesindeki payı %0.26’ya yükseldi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    Yukarı Adım Kuralı Açıklaması – Borsa tarafından açığa satışa konu olan BİST50 endeksi paylarında açığa satışta bir gün süre ile yukarı adım (up-tick) kuralı getirildi. Açığa satış en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyattan gerçekleşecek.
    KUYAS – VBTS kapsamında KUYAS paylarında 04/01/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 03/02/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

    Nakit Temettü Haberleri –

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler –


Yukarı