Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    SISE – Şişecam 2Ç’de beklentilerin üzerinde sonuçlar açıkladı. Şişecam 2Ç'de 1395 mn TL net kar açıkladı, geçen sene aynı dönemde şirketin net karı 85 mn TL seviyesindeydi. Açıklanan kar 1290 mn TL olan piyasa tahmininin %8 yukarısında gerçekleşti. Faaliyet karı performansı da 2Ç’de piyasa beklentisinin %9 üzerine çıkarken, ciro performansı beklentilere paralel gerçekleşti. Bu çeyrekte de özellikle mimari cam ürün grubunda tüm pazarlarda yaşanan olumlu talep koşulları hem satış hacmi hem de ortalama fiyatların artış trendini sürdürmesine yardımcı oldu. Mimari cam ve ev eşyası bölümleri sırasıyla %74 ve %47 satış hacmi büyümesi yakalayarak en iyi performansı gösteren bölümler oldu. Toplam satış gelirleri TL bazında %68, EUR bazında ise %27 büyüme kaydetti (ilk çeyrekte EUR bazında %7 düşüş gözlenmişti). Kimyasallar iş kolu haricinde tüm ürünlerde fiyatların yükseliş eğiliminde olması sonucu, FAVÖK marjı da çeyreklik olarak 2.7 puan ve yıllık olarak yaklaşık 12 puan artış kaydetti ve %26,2 seviyesine ulaştı (beklenti: %23,7). Güçlü karlılık ve nakit akışı ile beraber şirketin net borcu 5,2 milyar TL’den 4,6 milyar TL seviyesine geriledi (net borç/FAVÖK 0,8x). Döviz uzun pozisyonu nedeniyle oluşan kur farkı geliri etkisi 1Ç’ye göre azalsa da bu çeyrekte de net kara olumlu katkı sağladı. Sonuçlara piyasa tepkisinin olumlu olmasını bekliyoruz.
    KORDS – Kordsa ABD’deki iştiraki Axiom Materials’ta %4 ilave pay alarak %100 pay sahibi konumuna geldi. Kordsa tarafından yapılan açıklamada, Axiom’da %4,1 paya sahip azınlık yatırımcıların paylarının 6,5 milyon dolar değer üzerinden satın alınacağı belirtildi. Buna göre Axiom’un değerlemesi 158 mn dolar olarak oluşurken, 2019 yılındaki satın almada da değerleme seviyesi 181 milyon dolardı. Haberi nötr olarak değerlendiriyoruz.
    AKFGY – Şirket sermayesi bugün 344.6 milyon TL’den %161 oranında bedelli olarak 555.4 milyon TL artışla 900 milyon TL’ye yükseltilecek olup düzeltilmiş pay fiyatı 2.15 TL’ye denk gelmekte.
    EDATA – Şirket ile Wallarm Inc arasında distribütörlük sözleşmesi imzalandığı bildirildi. Wallarm Inc bulut tabancı uygulama güvenliği üretmekte. Pazara girecek yeni bir ürün olması nedeniyle etkisi için öngörü yer almıyor.
    GENTS – Şirket sermayesi bugün 154 milyon TL’den %30 oranında bedelsiz olarak 46 milyon TL artışla 200 milyon TL’ye yükseltilecek olup düzeltilmiş pay fiyatı 3.16 TL’ye denk gelmekte.
    GEREL – Şirket, Kamerun Cumhuriyeti’nde 3 adet anahtar teslim hastane işi kapsamında kaba ince işler ve elektrik mekanik işeri yapımı için 29.8 milyon Euro (yaklaşık 300 milyon TL) tutarında sözleşme imzalandığını bildirdi. Söz konusu tutar şirketin 2020 yılı hasılatının %116’sına karşılık geliyor.

    Pay Alım Satım Haberleri –

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları –
    GENIL – Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 68.75 milyon adet payında halka arz tamamlanırken, şirket payları 5 Ağustos itibariyle 10.75 TL fiyattan Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayacak. VBTS ve Borsa Genel Müdürlüğü kararıyla alınan menkul kıymet tedbir listesine ulaşmak için https://www.borsaistanbul.com/erd/menkul_tedbir_listesi.csv

    Nakit Temettü Haberleri –

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – EUHOL, GLYHO, KRSTL, OZRDN, YGYO, YESIL


Yukarı