Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    ASELS – Aselsan’ın 1Ç net karı beklentilerin üzerinde gelirken, nakit akışı tekrar eksiye döndü. Aselsan 1Ç20'de geçen senenin aynı dönemine göre %46 artışla 920mn TL net kar açıkladı, piyasa beklentisi 729mn TL net kar, bizim tahminimiz 686mn TL net kar açıklanması yönündeydi. Net karın beklentilerden yüksek açıklanmasındaki temel etken, yaklaşık 440 milyon TL net kur farkı geliri kaydedilmesi olmuştur. Faaliyet sonuçlarına bakıldığında, ciro büyümesi beklentilerin bir miktar üzerine çıkarak %30 seviyesinde gerçekleşmiştir (piyasa tahmini %27). FAVÖK marjı ise yıllık 4.2 puan artışla %23.9 seviyesine yükselmiştir (beklenti %23.0). Böylece 1Ç’de gerçekleşen FAVÖK 621 milyon TL olmuş ve piyasa beklentisinin %6 üzerine çıkmıştır. 1Ç’de şirketin satış dağılımının daha çok hazır ürün satışlarından oluşmuş olması, kar marjları üzerinde olumlu etki yapmıştır. Şirket 2020 yılı ilk çeyreğinde toplam 349 milyon dolar değerinde yeni sözleşme imzalamış ve uzun vadeli iş yükünü 9.7 milyar dolar seviyesinde sürdürmüştür. Şirket yönetimi 2020 yılı için %40-50 aralığındaki ciro büyümesi tahminlerini devam ettirmiştir. Diğer yandan Aselsan’ın net nakit pozisyonu sene sonuna göre ciddi oranda düşüş kaydederek yaklaşık 1.3 milyar TL’den 51 milyon TL’ye gerilemiştir. İşletme sermayesi ihtiyacındaki artış nakit akışındaki bozulmanın tekrar ana sebebi olmuştur. Bu trendin bir kısmının mevsimsel olmakla birlikte, zayıf nakit akışı görünümü güçlü kar performansını tekrar gölgeleyebilir. Diğer yandan şirket yönetiminin daha önce paylaştığı beklenti, 2020 yılı içinde mevsimsel olarak sene içinde işletme sermayesi ihtiyacının artabileceği fakat sene sonunun yine net nakit pozisyonu ile kapatılmasının beklendiği yönündedir. Hissenin son 1 ayda BIST100’e göre %12 relatif, nominal olarak %20 getirisini de göz önüne alarak, piyasa tepkisinin kısıtlı olmasını bekliyoruz.
    EGCYO – Şirket sermayesinin 22 milyon TL’den eş anlı olarak %81.8 oranında 18 milyon TL azaltılıp ve %400 oranında bedelli olarak 16 milyon TL artışla 22 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.
    THYAO – THYAO 14 Anadolu şehrinden 16 Avrupa şehrine uçuşlarına 18 Haziranda başlayacak. Açılacak yeni hatlar, İstanbul’daki transferi ortadan kaldırarak, ailelerini ziyarete gelen gurbetçilere kolaylık sağlayabilir. Ancak yine de THY için etkinin sınırlı olmasını bekliyoruz. Türk Hava yolları İstanbul Havalimanından uluslararası uçuşlara 10 Haziran tarihinde başlayacak.
    TTKOM – Şirket EBRD’den 100 milyon Dolar turarında 6 yıl vadeli Libor + %2.85 faizli kredi kullanımı yaptığını bildirdi.
    Pay Alım Satım Haberleri –

Yukarı