Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    HALKB – Halkbank’ın Federal Mahkeme’nin yargı yetkisi olmadığı gerekçesiyle sözde İran yaptırımları davasının düşmesi talebi reddedildi. Hakim Halkbank’ın ABD Finans Sistemi’ni kullanarak sahte para transferi gerçekleştirdiği iddiasıyla davanın ABD’de görülmesi gerektiğini belirtti. Jürili duruşmalar 1 Mart 2021’de başlayacak.
    GRNYO – Şirket sermayesi bugün 35 milyon TL’den %7.14 oranında kar payından bedelsiz olarak 2.50 milyon TL artışla 37.50 milyon TL’ye yükseltilecek olup düzeltilmiş pay fiyatı 2.22 TL’ye denk gelmekte.
    KUYAS – Şirket sermayesinin 54.44 milyon TL’den %83.7 oranında bedelli olarak 45.56 milyon TL artışla 100 milyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin olarak rüçhan hakkı kullanılmayan 0.32 milyon adet pay 6-7 Ekim tarihlerinde satışa sunulacak.
    Havacılık – İngiltere, Türkiye ve Polonya’yı 3 Ekim itibariyle güvenli seyahat listesinden çıkarma kararı aldı. Bu ülkelerden İngiltere’ye gelen ziyaretçiler için 14 günlük zorunlu karantina uygulanacak. İngiltere, Türkiye’yi Covid-19 sınırlamalarından muaf tutan birkaç Avrupa ülkesinden biriydi. Turizm sezonunun sonuna geldiğimizden, kararın kısa vadeli etkileri sınırlı olabilir. Ancak alınan bu karar hava taşımacılığında normalleşmenin beklenenden daha uzun sürebileceğine işaret ediyor. Havacılık sektörü için hafif negatif.

    Pay Alım Satım Haberleri –
    NTHOL – Pay geri alım programı çerçevesinde 2.36 – 2.37 TL fiyat aralığından 0.35 milyon adet pay alımı yapılırken, alınan payların şirket sermayesine oranı %37.56’ya yükseldi.

    Borsa İstanbul ve SPK Karar ve Açıklamaları – Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle AVOD payında 02/10/2020 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut "Açığa Satış Yasağına" ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı" ve "Brüt Takas" önleyici tedbirleri uygulanacaktır. Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle ISGSY payında 02/10/2020 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut "Açığa Satış Yasağına" ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı" ve "Brüt Takas" önleyici tedbirleri uygulanacaktır. VBTS) kapsamında TUCLK.E paylarında 02/10/2020 tarihli işlemlerden (seans başından) 16/10/2020 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır.

    Nakit Temettü Haberleri –

    Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler – DGKLB, PETKM

Yukarı