Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    CCOLA (Nötr) – CCOLA, The Coca Cola Company (TCCC) ile anında tüketime hazır olmayan çay (Doğadan markası) işinin Nisan sonu itibariyle Türkiye, Kazakistan ve Azerbaycan’da sonlandırma konusunda anlaştı. Hatırlanacağı üzere mevcut modeli gözden geçirmek için taraflar bu yılın başında görüşmelere başlamışlardı. Sadece satışları ve dağıtımı yapılan, üretimi CCOLA tarafından gerçekleştirilmeyen Doğadan markası 2019 yılında cironun %1,9’unu, FAVÖK’ün ise %0,2’sini oluşturmuştu. Çay işinin sonlandırılmasının değerlememize büyük bir etkisi olmasını beklemiyoruz.
    KRDMD (Negatif) – Kardemir üretimi yavaşlatma kararı aldı. Kardemir tarafından yapılan açıklamada, şirketin virüs salgını nedeniyle gerekli önlemleri aldığı fakat çelik piyasasında yaşanan zayıflık nedeniyle üretim hızının azaltılmasına karar verildiği belirtildi. Üretimin ne kadar düşürüleceğine yönelik detay verilmedi. Bizim tahminimiz şirketin satış hacmi için daha önce 2.6 mn ton iken, bunu 2.25 milyon tona revize etmiştik (2019’a göre yatay). Daha uzun süre üretim kısıntısı yapılması, tahminlerimiz için risk oluşturabilir.
    MGROS – Şirket Mart ayında 8 adet Migros ve 12 adet Migros Jet formatında 20 mağaza açıldığını bildirdi. Son rakamlarla birlikte şirketin Mart sonu itibariyle mağaza sayısı 45’i yurtdışı olmak üzere toplamda 2,231’e yükseldi.
    TAVHL – TAVHL, işlettiği havalimanlarında COVID-19 sebebiyle alınan önlemler sebebiyle ticari uçuşların büyük oranda etkilendiğini ve şirketin maliyetlerini kısmak için gerekli tedbirleri aldığını söyledi. Şirket Türkiye’de çalışan personeli için Kısa Çalışma Ödeneğine başvurdu ve 2020’de zaruri olmayan tüm yatırımlarını erteledi. Ayrıca yönetim değişik senaryolar üzerinden 2020 beklentileri üzerinde çalıştıklarını ve güncellenmiş beklentilerin kamuoyu ile paylaşılacağını söylemişti. Hatırlanacağı üzere şirket daha önce 2020 için %3-5 yolcu büyümesi ve %8-11 EUR bazlı FAVÖK artışı beklentisi paylaşmıştı.

Yukarı