Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    ALARK - Alarko Holding ilk çeyrek sonuçlarını Cuma günü kapanış sonrası açıkladı. Net kar 17,5mn TL olarak açıklanırken (1Ç19: 81mn TL zarar), konsolide ciro ve FAVÖK yıllık bazda sırasıyla %36.6 ve %16.7 düşerek yine sırasıyla 231mn TL ve 114mn TL olarak açıklandı. Konsolide ciro rakamının düşüşünde kar marjı halihazırda oldukça düşük olan taahhüt cirosunun azalması etkili oldu. Alarko Holding en önemli varlıkların bulunduğu ALCEN adlı iştirakini 49,96% sahiplik oranı yüzünden konsolide etmemektedir. ENKAI – ENKAI 1Ç’de beklentilerden daha yüksek net zarar açıkladı. Enka İnşaat 1Ç'de 700mn TL zarar açıkladı, şirketin geçen senenin aynı döneminde net karı 835 milyon TL seviyesindeydi. 1Ç için piyasa beklentisi 494mn TL zarar; bizim tahminimiz 396mn TL zarar açıklanması yönündeydi. Şirketin zarar açıklamasındaki temel etken, finansal yatırımlarında kaydedilen değer düşüklüğü sonucu oluşan finansal giderlerdir. ENKAI geçen sene 1Ç’de 50 milyon dolar, 12 aylık dönemde ise toplam 468 milyon dolar finansal yatırımlardan gelir kaydetmişti. 1Ç20’de ise küresel olarak finansal varlıkların değer kaybetmesi sonucu finansal yatırımlardan 256 milyon dolar zarar kaydedilmiştir. Şirketin faaliyet sonuçları ise beklentilere göre daha güçlü gerçekleşti. 1Ç’de satışlar geçen seneye göre %4 azalışla 2.9 milyar TL oldu ve 2.0 milyar TL seviyesindeki piyasa beklentisinin oldukça üzerine çıktı. İnşaat segmentinde kaydedilen büyüme, ciroyu desteklemiştir. Yine inşaat segmentinde kaydedilen güçlü kar marjı sayesinde, 1Ç FAVÖK rakamı 964 milyon TL seviyesinde gerçekeleşerek 517 milyon TL seviyesindeki piyasa tahminini geride bırakmıştır. Diğer yandan, şirketin net nakit pozisyonu finansal yatırımlarda kaydedilen değer düşüşü nedeniyle 3.57 milyar dolar seviyesine gerilemiştir (2019 sonu 3.75 milyar dolar). Her ne kadar net zarar rakamı beklentilerden daha kötü olsa da, operasyonel olarak açıklanan güçlü performans nedeniyle piyasanın olası olumsuz etkisinin kısıtlı olabileceğini düşünüyoruz.
    HALKB – HALKB İran yaptırımları davasında 9 Haziran’da yapılacak olan ara duruşmanın 45 gün ertelenmesini istedi. Ertelenme talebinin gerekçesinin salgının sebep olduğu seyahat kısıtlamaları olduğu belirtildi.
    ITTFH – Şirket sermayesinin 90 milyon TL’den %12.3 oranında Noya Çelik Sanayi’ye tahsisli olarak 10 milyon TL artışla 100 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.
    MERKO – Şirket, Burcu Gıda ile yıllık en 5000 ton bitmiş ürün olmak üzere 3 yıllık fason üretim yapılmasına ilişkin sözleşme imzaladı.
    SAMAT – Şirket sermayesi bugün 18.3 milyon TL’den %100 oranında bedelli olarak 18.3 milyon TL artışla 36.6 milyon TL’ye yükseltilecek olup düzeltilmiş pay fiyatı 1.625 TL’ye denk gelmekte.
    TKNSA – Şirket 1 Haziran itibariyle mağazalarının genelinde açılış yapılacağını bildirdi.
    Pay Alım Satım Haberleri –

Yukarı