Şirket Haberleri

KAP Haberleri

    TOASO (Negatif) – TOFAS üretime 2 hafta ara vereceğini açıkladı. Şirket 4 Nisan tarihinden itibaren 2 hafta süreyle üretimi durdurma kararı alırken, tedarik zincirinde ve teslimatlarda yaşanan sorunlar bu kararın nedeni olarak açıklandı. Şirketi ihracat hacimlerindeki olası düşüş, Fiat ile olan al yada öde anlaşması sayesinde finansallarına kısıtlı etkide bulunacaktır. Fakat düşük üretim hacmi nedeniyle düşen verimlilik ve yurtiçi satışlardaki azalma, karlılıkta baskı yaratabilir.
    ULKER – ULKER’in iştiraki G. New Inc. 820mn dolarlık sermaye artırımını tamamladı. ULKER de, kendi payı olan 59mn dolarla sermaye artışına katıldı. Bu tutar, şirketin G. New Inc.’e Temmuz ayında yolladığı 60mn dolarlık sermaye avansından karşılandığından, ULKER’den nakit çıkışı olmayacak. Sermaye artırımından sonra ULKER’in iştirakteki payı %12,2’den %18,35’e yükseldi. G. New Inc. şu anda dünyanın çeşitli yerlerindeki Godiva Cafeleri işletiyor.
    ANELE (Pozitif) – Şirket bağlı ortaklığı AnelMarin’in 1.4 milyon Euro tutarında STM Savunma Teknolojileri ile sipariş sözleşmesi
    imzaladığı bildirildi. Projede gemiye ait işlemlerin 2020 – 2024 yılları arasında tamamlanması bekleniyor.

Yukarı