29.09.2015 Şirket Haberleri

AEFES: S&P, "BBB-" olan uzun vadeli kurumsal kredi notunu ve "Durağan" olan kredi notu görünümünü teyit etmiştir. Derecelendirme raporuna göre, Anadolu Efes'in Türkiye bira pazarındaki hakim pozisyonu ve yüksek karlılığı, makul kaldıraç oranı ve uzun borç vadeleri, etkin satınalma kriterlerinden oluşan iyi bir yatırım disiplini de değerlendirmedeki olumlu faktörlerden bazılarıdır.

AKGRT: 2015 yılı ilk sekiz ayında brüt toplam 591.7 mn TL hasar ödemesi yapılmıştır.

ALKIM: Ankara-Çayırhan Sodyum Sülfat Tesislerinin kapasite artırımı yatırımının finansmanında kullanılmak üzere 5 yıl vadeli 5 mn Euro kredi alınmıştır.

BMEKS: Hisse geri alım programı kapsamında 22 Eylül'de 2.10-2.11 TL fiyat aralığından 50 bin adet hisse alınmıştır.

BOYP/BOYNR: BOYNR yönetim kurulu başkanı 35 bin adet hissesini BOYP'ye satmaya karar vermiştir. Boyner Holding sahip olduğu BOYNR paylarından BOYP'ye satış yapmayı planladığını açıklamıştır.

DOAS: Doğuş Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu: "Volkswagen Grubu ile sürekli temas halindeyiz" dedi.*BloombergHT.

FINBN: Finansbank'ın sahibi National Bank of Greece, potansiyel sermaye açığının kapatılmasıyla ilgili Finansbank'ta hisse satışına ilişkin henüz nihai bir karar almadığını açıkladı.*NTVPara. Bir süre önce açıklanan satış kararının hayata geçmesi için NBG, 9 Ekim tarihine kadar bağlayıcı olmayan teklifleri alacak. Türkiye piyasasında ise Finansbank'ın satışla ilgilenen üç taliplinin varlığından söz ediliyor.*Milliyet.

GARAN: Moody's BAA3 olan uzun vadeli kıdemli borçlanma ve mevduat notlarını teyit etti. Görünümü Negatif olarak belirledi.

GLYHO: Yönetim kurulu başkanı 28 Eylül'de 1.75 TL fiyattan 209 bin adet hisse alınmıştır. Bağlı ortaklığı Global Liman'ın 66.25 mn TL sermayesinin 74.3 mn TL'ye EBRD'ye tahsis edilmek üzere artırılmasına karar verilmiştir. Söz konusu işlem Global Liman'ın kurumsal yönetim uygulamalarının geliştirmesine ve Türkiye'de ve yurtdışında daha rekabetçi olmasına fayda sağlayacaktır.

IHYAY: Bağlı ortaklığı TGRT Haber TV'nin sermayesinin 15 mn TL bedelli artışla 32 mn TL'ye çıkarılmasına karar verilmiştir.

ISGYO: İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi kapsamında geliştirilmekte olan ofis ve ticari alandan oluşan karma projesinin kaba inşatı için müteahhit firma seçimi yapılmıştır.

KARSN: ABD Posta Servisi'nin Yeni Nesil Dağıtım Aracı Alım Süreci'nde ön-yeterlilik kazanarak teklif çağrısı gönderilecek tedarikçi listesine alınmaya hak kazanmasının ardından ihale makamı teklif çağrısını ve nihai şartnameyi henüz yayımlamamıştır.

KUYAS: Borsa İstanbul A.Ş. Kotasyon Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler nedeniyle Ulusal Pazar'a geçiş başvurusu işlemden kaldırılmıştır. II. Ulusal Pazar'da işlem görmeye devam etmekte olup pazarların birleştirilmesi çalışmalarının tamamlanması neticesinde yapılacak ilanları mutaakiben Borsa İstanbul A.Ş. Ana Pazar'ında işlem görmeye devam edecektir.

OZKGY: İstanbul Üsküdar Barbaros ASKGP işi ihalesinin ikinci oturumunda çekilmiştir.

TKFEN: Amstar Global Partners ile her bir proje bazında %50-%50 esaslı ortaklıklar kurularak arsa satın almak suretiyle Türkiye'de ve özelikle İstanbul'da konut, karma kullanım ve A sınıfı ofis projelerini hayata geçirmek amacıyla bir niyet mektubu imzalanmıştır.

TOASO: Büyük oranda Tofaş tarafından geliştirilen ve yaklaşık 1.5 milyar dolarlık yatırımın en önemli parçası olan Egea, dün törenle Bursa'daki bantlardan inmeye başladı. Yeni Fiat Egea, 40'tan fazla ülkeye ihraç edilecek.*Milliyet.

VERUS: Bağlı ortaklığı Pamukova Elektrik'in sermayesinin 5 mn TL bedelli artışla 15 mn TL'ye çıkarılmasına karar verilmiştir.

Yukarı