27.05.2015 Şirket Haberleri

AKFEN: Hisse geri alım prorgamı kapsamında 26 Mayıs'ta 6.75-6.84 TL fiyat aralığından 17 bin adet hisse alınmıştır.

AKMGY: Hisse başına 1.42 TL nakit temettü dağıtacak. Temettü verimi %7.4. Düzeltilmiş fiyat 17.62 TL.

ALARK: Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan ayrılan İshak Alaton'un yerine İzzet Garih getirildi.

ARBUL: Abdulkadir Cebeci sahip olduğu 213 bin adet A grubu hisselerinin tamamını Arif Cerit'in sahip olduğu 2.5 mn adet B grubu hisseler ile takas etmiştir.

BJKAS: Aktif Tanıtım ve Matbaa Hizmetleri aleyhine açılan davada icranın geri bırakılması kararı verilmiştir.

BSOKE: Hisse başına 9 kuruş nakit temettü dağıtacak. Temettü verimi %3.7. Düzeltilmiş fiyat 2.33 TL.

CCOLA: Hisse başına 39 kuruş nakit temettü dağıtacak. Temettü verimi %0.9. Düzeltilmiş fiyat 44.85 TL.

CMENT: 29.08.2014 tarihinde SPK'nın haftalık bülteninde yayımlanan örtülü kazanç aktarımı iddiası ile ilgili olarak SPK aleyhine açılan yürütmenin durdurulması talepli dava şirket lehine sonuçlanmıştır.

DESPC: Hisse başına 31 kuruş nakit temettü dağıtacak. Temettü verimi %9.5. Düzeltilmiş fiyat 2.94 TL.

DGZTE: DOHOL 26 Mayıs'ta 2.10-2.15 TL fiyat aralığından 50 bin adet hisse almıştır.

DOBUR: DOHOL 26 Mayıs'ta 2.13-2.28 TL fiyat aralığından 25 bin adet hisse almıştır.

ETYAT: Hisse başına 1 kuruş nakit temettü dağıtacak. Temettü verimi %2. Düzeltilmiş fiyat 0.46 TL.

EUKYO: Hisse başına 2 kuruş nakit temettü dağıtacak. Temettü verimi %3.9. Düzeltilmiş fiyat 0.48 TL.

EUYO: Hisse başına 2 kuruş nakit temettü dağıtacak. Temettü verimi %4.3. Düzeltilmiş fiyat 0.44 TL.

FROTO: Eskişehir'de kamyon üretimi yapılan Ford Otosan Fabrikası'nda grev sürerken, 1,000'i aşkın işçi Türk Metal Sendikası'ndan istifa etti.*BloombergHT.

GOZDE: TÜBİTAK'ın 1514-Girişim Sermayesi Destekleme Programı kapsamındaki projeye devam etmeme kararı alınmıştır. Bu çerçevede portföy yönetim şirketi kuruluşundan vazgeçilmiştir.

INDES: Hisse başına 36.6 kuruş nakit temettü dağıtacak. Temettü verimi %6.2. Düzeltilmiş fiyat 5.63 TL.

ISGYO: Şişecam Grubu'na ait eski Topkapı Fabrikası arsası üzerinde gerçeleştirilecek İnistanbul Gala konut projesi için yapı ruhsatı alınmıştır.

KOMHL: Grup şirketi Kompen yatırım tutarı 610 bin Euro olan PVC Doğrama İşleme Ünitesinin montajına başlamıştır.

METRO: Gıda, Restoran ve franchise işinde olan Sampi Gıda'nın %99.99 oranına tekabül eden 10.99 mn adet hisse 4.2 TL fiyattan Galip Öztürk'ten alınmıştır.

MGROS: 8 sene vadeli 730 milyon Euro ve 100 milyon Euro karşılığı TL olmak üzere toplam 830 milyon Euro uzun dönemli kredi alınmıştı. 26 Mayıs'ta 730 milyon Euro ve 286.7 mn TL uzun vadeli kredi çekilmiş ve kreditör bankalar lehine MH Perakendecilik ile Moonlight Capital uhdesindeki hisselerinin tamamı üzerinde rehin tesis edilmiştir.

NUHCM: Şirket ortağı Partaş Tekstil İnşaat tarafından 27 Nisan 2011 tarihli Olağan Genel Kurul kararlarının iptali için açtığı davanın yerel mahkemede kabul edilmesinin ardından Yatgıtay kararın bozularak yerel mahkemeye gönderilmesine karar vermiştir.

OSTIM: Ostim-Ortadoğu Sanayi Vakfı Ostim Teknopark'a sermaye ödemesini yapmak için 27 Mayıs - 3 Haziran arasında pay satışı yapabileceğini açıklamıştır.

SISE: Eskişehir'deki Paşabahçe Şişecam Fabrikası'nda çıkan yangın sonrası üretim alanından bahçeye çıkarılan işçiler, sayım yapıldıktan sonra tesislerin dışarısına alındı. Yangında üretim alanında herhangi bir zararın oluşmadığı ancak ambalaj ve ambar bölümünde büyük maddi hasar meydana geldiği kaydedildi.*Haberler.com

TEKST: Aktiflerine göre dünyanın en büyük bankası olan ICBC, Türkiye pazarından pay almak için kolları sıvadı. Kamu ihalelerini fonlayarak büyümeyi amaçlayan banka, Türkiye'yi merkez olarak kullanıp bölge ülkelerine de ulaşmayı amaçlıyor.*Dünya.

TEKST: Zorunlu pay alım teklifi için SPK'ya 26 Mayıs'ta başvuru yapılmıştır.

THYAO: Türkiye çıkışlı dış hat biletlerin ücretlendirilmesinde baz alınan kurun, EUR'dan USD'ye değiştirilmesine karar verilmiştir.

TKFEN: Bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat'ın 592 mn USD'ye aldığı Katar'da Kuzey Otoyolu üzerinde yan yolların mühendislik ve inşaat işlerinin yapımına ilişkin proje bedeli 310 mn USD artırılmıştır.

 

 

Yukarı